Vurucu´ya ´proje ziyareti´

Eco Schools programına katılan Bahçeşehir Koleji öğrencileri, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu´yu makamında ziyaret ederek çevre, temizlik ve Belen Belediyesi´nin yaptığı çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

26.10.2017 11:23:14 0
Vurucu´ya ´proje ziyareti´

 Ziyarete, okulun müdürü Mustafa Uçan ve proje koordinatör öğretmeni Aysun Taşkapan da katıldı. Uçan ve Taşkapan, Vurucu´ya proje hakkında bilgi verdi ve 'Program sonunda hedefimiz Eco Schools bayrağı olan yeşil bayrağı okulumuza kazandırmak' dedi. 

Belen Belediye Başkanı Vurucu´ya, çöp, atık, geri dönüşüm, enerji, su, biyolojik çeşitlilik, tüketim alışkanlıkları, ulaşım, sağlıklı yaşam, hava, gürültü ve eksoz gazının etkisi ve Belen´in trafik sorunlarını dile getiren Bahçeşehir Ekotim öğrencileri, bu konulardaki yaklaşımını Vurucu´dan dinledi. Vurucu, “İnsanoğlu doğanın en önemli parçası olmasına karşın, doğayı kirleten başka bir canlı da ne yazık ki yok. Bunun için çocukları küçük yaştan itibaren çevreyi temiz tutmaları konusunda eğitmeliyiz. Bu konuda anne ve babalara çok büyük görevler düşüyor. Çünkü, çevreyi kirletme konusunda çocuklarımız büyüklerini örnek alıyor. İnsan, çevre ve doğa ile diğer canlılar gibi barışık yaşamak zorunda. Ekosistemin bozulması durumunda bütün canlılar gibi insan da olumsuz etkilenecek ve temiz bir dünyada yaşama şansımız kalmayacak diyerek, yerel idareciler olarak sanayileşmenin çevreyle uyumlu olmasına dikkat etmeliyiz. Ormanlarımızı tahrip etmemeli, toprağımızı bilinçli bir şekilde kullanmalı, kirliliğini önleyecek tedbirleri almalıyız. Kullandığımız su kaynaklarını kirletmemeli, israftan kaçınmalı, geri dönüşüm ürünleri kullanmalı, çevreyi kirletmemeli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanmalıyız' diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Vurucu proje ziyareti

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00