‘Yabancıya mülk satışı durdurulsun’ talebi

Hatay’ın deprem sonrası yeniden inşası sırasında yabancıların taşınmaz ve ayni hak edinimlerinin tamamen durdurulmasının ‘ülke menfaatlerine uygun olacağı belirtildi.

HATAY 28.02.2023 21:37:00 0
‘Yabancıya mülk satışı durdurulsun’ talebi

Hatay Barosu Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın, demografik yapının korunması için Hatay 'da yabancılara mülk satışı yasaklanmasını talep ettiklerini belirtti. 

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Hatay Barosu olarak talebi Cumhurbaşkanlığına yazı ile ilettiklerini kaydeden Açıkalın, Hatay’ın demografik yapısını bozma riski taşıyan idari kararlar ülkenin menfaatlerine aykırılık oluşturacağını vurguladı.

Hatay Barosundan yapılan yazılı açıklamada, şu değerlendirmeye yer verildi: “Türkiye Barolar Birliği (TBB), deprem felaketinden etkilenen ve tarihsel olarak ‘medeniyetler şehri’ olarak anılan Hatay’ın yeniden inşası sırasında bölgenin tarihi önemi, demografik yapısı ve jeopolitik konumu bakımından ülke menfaatlerinin dikkate alınması gereğini bir yazı ile Cumhurbaşkanlığı’na hatırlatmıştır.

Kanuna göre Cumhurbaşkanı, ülke menfaatlerinin gerektiği hallerde yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketlerinin taşınmaz ve sınırlı ayni hak edinimlerini; ülke, kişi, coğrafi bölge, süre, sayı, oran tür, nitelik, yüzölçüm ve miktar olarak belirleyebilir, sınırlandırabilir, kısmen veya tamamen durdurulabilir veya yasaklanabilir.”
 


İskenderun'da filtre operasyonu

Dr. Kanatlı'dan ürküten tablo

Aile hekimleri iş bıraktı

Meclis'te 'fotoğraf tartışması'

Rezerv alan kararına 'dava'

Binalara 8 kat sınırı

CHP’den Lütfü Savaş'a 'kesin ihraç' istemi

AFAD'da dönüşüm değerlendirme toplantısı

Belediye meclisinde kayyum eleştirisi

65 yaş üstüne çay-kahve ücretsiz

Feyezan Kanalının duvarı yükseliyor

Usta öğretici belgeli tek kadın klimacı

İskenderun DEM Parti'den kayyum eleştirisi

AKP'de tek listeli seçim

AKP: Uygulamalar devam edecek

  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,47% 0,05
  • EURO

    36,42% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2956,00% 0,72
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55