Yağışlar olumsuz etkiledi

Meteoroloji verilerine göre, İskenderun'da etkili olan yağışlar kapsamında pazar günü metrekareye 21,2 kilogram yağış düştü.

HATAY 24.09.2024 15:02:00 0
Yağışlar olumsuz etkiledi

İskenderun/SES
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), hafta sonu ilde meydana gelen şiddetli yağışların yol açtığı sorunlara anında müdahale ederek yaşanacak olumsuzlukların önüne geçtiğini bildirdi. 

HBB'den yapılan açıklamaya göre, Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), etkili olan sağanak yağışın meydana getirdiği su baskını, rögar tıkanması ve dere taşması gibi olumsuzluklara müdahalelerde bulundu. Açıklamada, "HATSU ekipleriyle beraber itfaiye, fen işleri ve zabıta daire başkanlığına bağlı personeller mesai kavramı gözetmeksizin çalışarak su tahliyesi, rögar tıkanıklığı ve güvenlik önlemlerinin alınması gibi çalışmalarla vatandaşların yardımına koştu. Sağanak yağışlar sırasında vatandaşlar tarafından sosyal medya sayfalarına (facebook, ınstagram, X) ve Alo 185 HATSU Çağrı Merkezi’ne iletilen sorunlara ilgili birimler tarafından gerekli müdahaleler yapıldı. Muhtelif noktalardaki deşarj noktalarında oluşan tıkanmaların giderilmesiyle beraber su taşkını gibi sorunların önüne geçildi" ifadesine yer verildi. Aynı açıklamada, yağmur suyu mazgallarının tıkanmasına sebep olacak davranışlardan uzak durulması konusunda sağduyu çağrısında da bulunuldu.

Belediye anons sistemine yıldırım düştü

İskenderun Belediyesi anons sistemine de yıldırım düştü. İskenderun Belediyesi, sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi: "Kendinize geçtiğimiz günlerde etkili olan yoğun yağış ve fırtına neticesinde belediyemize ait anons cihaz sistemi, yıldırım düşmesi sonucu ağır hasar almıştır. Ekiplerimiz sistemde yaşanan arızayı gidermek için kent genelinde çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. İlginiz için teşekkür ederiz."
Öte yandan İskenderun'daki konteyner kentlerden Üsküdar konteyner kentin boşluk alanına da yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonucu bölgedeki bazı konteynerlerin ampülleri yandı.

7 bin dönüm tarım arazisi su altında

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Devlet Su İşleri tarafından Karasu, Afrin kanalları ile Asi Nehri'nde temizlik yapılmadığı için Amik Ovası’nda 7 bin dönüm tarım arazisinin sular altında olduğunu belirtti. Amik Ovası’nda Aşağıoba Mahallesini ziyaret eden milletvekili Güzelmansur, arazisi sular altında olan çiftçilerin mağduriyetlerini dinledi. Yağışların başlamasıyla birlikte özellikle Aşağıoba ve Paşaköy’de evlerin, ahırların, hayvanların da sular altında kalacağını belirten Hatay Milletvekili Güzelmansur, DSİ yetkililerine şöyle seslendi: “Bölgede hayvan üreticilerinin merası sular altında, çiftçinin tarım arazisi, ürünü sular altında. Bu insanların gidecek başka bir yerleri yok. Kış gelmeden, yağışlar başlamadan Karasu ve Afrin kanallarını temizleyin, Asi Nehri’nin de Güzelburç’tan Kavaslı’ya kadar olan bölümünü temizleyin. Çiftçinin mağduriyetini giderin.”


Anahtar Kelimeler: Yağışlar olumsuz etkiledi

İSTE’de rektörlük başvurusu başladı

Tartışmanın nedeni '240 konut'

Kızılay'dan kıyafet yardımı

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

Villalara 'yıkım ilanı'

Taksilere 'yönetim merkezi' uygulaması

"Eğitim, sağlık ve temel ihtiyaçlarda" işbirliği

Araçta 336 tarihi eser

Dörtyol'da 'tefecilik' operasyonu

Ulucami, HBB ile Bursa arasında 'bekliyor'

Okul temizliğine 480 görevli

"Vali" Demiryürek, törenle uğurlandı

Befesa'da anlaşma sağlandı

Yağışlar olumsuz etkiledi

"Çocuk cinayetleri politiktir"

  • BIST 100

    9002,34%0,52
  • DOLAR

    34,14% -0,04
  • EURO

    37,05% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2954,48% 0,61
  • Ç. ALTIN

    4907,79% 0,16