“Yağışlar şiddetlenecek” uyarısı

İskenderun Teknik Üniversitesi İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Abdulla Sakallı, yağışlara karşı altyapıların güçlendirilmesi uyarısında bulundu

TÜRKIYE 15.03.2023 17:43:00
“Yağışlar şiddetlenecek” uyarısı

Bütün Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz kıyılarında özellikle 19 ve 20 Mart günleri şiddetli yağışlara dikkat edilmesini isteyen ve hava sıcaklıklarırır düşmeye devam edeceğini kaydeden Sakallı, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “Deprem bölgesinden elimden geldiğince uyarılarımı yapmaya çalışıyorum. Toprak aylardır kuru, ani bastıran yağışların toprak tarafından yutulması mümkün değil. Bu ani yağışlar şiddetli sel ve taşkınlara dönerler. Yetkililer önlem alsın. Herkes teyakkuzda kalsın” dedi.

“Hafta sonu bazı bölgelerde daha da şiddetlenecek yağışlara karşı alt yapılarınızı güçlendirin” diyen Sakallı, şunları belirtti: “Özellikle Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu illeri dikkatli olsunlar. Bu insanların vebali ağır olur. Bölgede çoğu insanımız korumasız çadırlarda kalıyorlar.”

Enkazdaki maddeler sulara karışabilir uyarısı

13 Mart’ta da özellikle deprem bölgelerinde yağışlar ani ve şiddetli olacağı, bu bölgede yaşayanların dikkatli olmaları uyarında bulunan Sakallı, Çadırlarda kalanların çadırların etraflarına drenaj sistemi açmalarını da önermişti. Sakallı, “Su basmalarına karşı dikkatli olsunlar. Bu süreçte hastalık riski yüksek derecede olacaktır” demişti.

Yer altı sularına karışacak yağmur sularının, enkazda bulunan bir çok kimyasal ve organik maddelerin sulara karışmasına neden olacağını, 15 günlük süreçte, şebeke sularını mümkün olduğunca az kullanılmasını, yemek ve hijyen için paketlenmiş suların kullanılmasını önerdi.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15873,27%-1,56
  • DOLAR

    44,34% 0,01
  • EURO

    51,24% -0,03
  • GRAM ALTIN

    6246,20% 0,01
  • Ç. ALTIN

    10614,40% 0,00