Tarih: 11.09.2024 21:33

"Yakında Yarıkkaya diye bir dağ kalmayacak"

Facebook Twitter Linked-in

CHP İskenderun İlçe Başkanı Derin "Yörede taş ocakları varken, yenilerinin açılmaması lazım. Böyle giderse çok yakında Yarıkkaya diye bir dağ kalmayacak. İskenderun'u talan ediyorlar" dedi. Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ve İskenderun Belediye Meclisi CHP'li üyesi Tintaş da iktidarın oy çoğunluğunun bulunduğu HBB Meclisi'nde, yöredeki yeşil alanlar ve sosyal donatı alanlarına farklı şeyler önerilerek, yok edilmek istendiğini söyledi. HBB Meclis Üyesi ve İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Bozdoğan da "Ülke talimatlarla yönetiliyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde de yeni taş taş ocaklarının izni gündeme geldiğinde HBB Başkanı Mehmet Öntürk 'Valinin talimatı var, bunları çıkartacağız' dedi ve taş ocakları iktidarın (Cumhur İttifakı) oylarıyla meclisten geçirildi. Biz 'ret' oyu kullandık. Depremi fırsat ve gerekçe gösterilerek her yerde çok sayıda taş ocağı açılması isteniyor. Taş ocakları bölgede kalıcı tahribat bırakır. İskenderun'da kalıcı tahribatların olmaması ve halkın sağlığı bizim için önemli" diye konuştu.

Akın Bodur/İskenderun
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Meclisi üyesi ve İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Bülent Bozdoğan, HBB Meclisinde oy çoğunluğuna sahip Cumhur İttifakının (AKP+MHP) talimatlarla yönetildiğini savundu.

"Kalıcı tahribatların olmaması önemli" 

CHP İskenderun ilçe binasında düzenlenen ve Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Hüseyin Derin, İskenderun Belediye Meclisi üyeleri, partinin ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ile üyelerin de katıldığı toplantıda konuşan Hatay Büyükşehir Belediyesi Üyesi ve İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Bülent Bozdoğan, şöyle konuştu: "Ülke talimatlarla yönetiliyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde de yeni taş taş ocaklarının izni gündeme geldiğinde HBB Başkanı Mehmet Öntürk 'Valinin talimatı var, bunları çıkartacağız' dedi ve taş ocakları iktidarın (Cumhur İttifakı) oylarıyla meclisten geçirildi. Biz 'ret' oyu kullandık. Depremi fırsat ve gerekçe gösterilerek her yerde çok sayıda taş ocağı açılması isteniyor. Taş ocakları bölgede kalıcı tahribat bırakır. İskenderun'da kalıcı tahribatların olmaması ve halkın sağlığı bizim için önemli"

“Yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları yok edilmek isteniyor”

HBB Meclisi üyesi ve İskenderun Belediye Meclisi CHP'li üyesi Hüseyin Tintaş da iktidarın oy çoğunluğunun bulunduğu Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde, yöredeki yeşil alanlar ve sosyal donatı alanlarına farklı şeyler önerilerek, yok edilmek istendiğini söyledi. Tintaş, "Biz bunun önüne geçemiyoruz. Merkez Bankası binası yeri için de öyle oldu. Merkez Bankası İskenderun'da kalsın, başka yere gitmesin diye 'yeşil alana' yapılmasına 'evet' dedik ama bunun ardı arkası kesilmiyor" dedi.

“Bir kişi itiraz ettiğinde o kararlar mahkemede iptal olur”

CHP'nin düzenlediği basın toplantısında konuşan Tintaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde gündeme getirilen tekliflerle, çeşitli adlar altında yeşil alanları, sosyal donatı alanlarını farklı amaçla kullanmak istiyorlar. Oysa bir kişi itiraz ettiğinde o kararlar mahkemede iptal olur. Ama HBB 'bunları yapacağız' diyor. Bu yaklaşımla yöredeki birçok insan mağdur olacak. Covid 19 salgınında, depremde yaşadık, o tür olaylarda gideceğimiz tek yer sağlık tesisleri değil, yeşil alanlar da var, gideceğimiz yerler arasında. Meclis, yukarıdan gelen baskılarla bu teklifleri kabul ediyor ama bu bir şekilde yargıya gidecek ve o zamana kadar da bir çok kişi mağdur olacak. Özellikle de depremde evi yıkılan ve yerinde dönüşüm yapmak isteyenler daha çok mağdur olacak."

“Olumsuz kararlara komisyonda şerh koyacağız”

Halkın zararına olacak imar konularını yargıya taşıyacaklarını anlatan Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Belediye Meclisi Üyesi Tintaş, "Biz, olumsuz her kararda imar komisyonunda şerhimizi koyacağız ve ret oyu vereceğiz. Ve o kararları mahkemelere taşıyacağız" değerlendirmesinde bulundu.

“Çay Mahallesinde sosyal alanlar korunmalı”

İskenderun'un Çay Mahallesinde imar planında değişiklik yapıldığını ve daha önce 'ticari alan' olan bölgenin 'ticari+konut alanına' çevirdiğini anlatan Tintaş, "Bölge ticari+konut alanına döndü ama sosyal alanların korunması lazım. İmar planlarındaki yeşil alanlara dokunulmamalı" dedi.

“İskenderun'u talan ediyorlar”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Derin de 6 Şubat depremlerinde çok sayıda binası yıkılan İskenderun ve Hatay'da inşaatların yapılması gerektiğini ama bunların kontrolsüz yapılmasına karşı olduklarını anlattı. CHP İskenderun İlçe Başkanı Derin, "Yörede taş ocakları varken, yenilerinin açılmaması lazım. Geçtiğimiz günlerde İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez 'semt pazarlarında pazarcı esnafının çevreyi kirlettiğinden şikayet etti. Semt pazarlarında çevre kirletiliyor da taş ocakları çevreyi kirletmiyor mu? Böyle giderse çok yakında Yarıkkaya diye bir dağ kalmayacak. İskenderun'u talan ediyorlar. Biz valinin çevreyi korumasını istiyoruz. Talana ve ranta izin veren kararları değil" diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —