Tarih: 12.09.2024 10:42

Yanık: Okulda temizlik yapılması büyük sorun

Facebook Twitter Linked-in

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, Hatay'daki yüzlerce okulda temizlik konusunun ciddi bir sorun haline geldiğini belirtti. 

Yanık, "Okullara temizlik yapsın diye verilen (İUP) personeli ile ilgili yetkililerce acil bir şeyler yapılması gerekiyor. Şu an Hatay ilinde bulunan yüzlerce okulda temizlik yapılması işi büyük bir sorun haline gelmiştir" değerlendirmesini yaptı.

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, sosyal iletişim sitesinden yaptığı 'temizlik yapılması işi büyük bir sorun haline gelmiştir' başlıklı paylaşımında şunlara yer verdi: "Öğrencilerimize, öğretmenlerimize bunu reva görmeye kimsenin hakkı yoktur. Okullara temizlik yapsın diye verilen (İUP) personeli ile ilgili yetkililerce acil bir şeyler yapılması gerekiyor. Şu an Hatay ilimizde bulunan yüzlerce okulda temizlik yapılması işi büyük bir sorun haline gelmiştir! Bir çok okula İUP kapsamında 1 çalışan verilmiştir. Bu çalışan şu an için haftada 3 gün okula gelerek temizlik yapacak. İlerleyen zamanlarda ise haftada 2 gün gelecek. Haftanın diğer günlerinde  okullar temizlik hususunda ne yapacak? Aklı başında birisinin bunu ilgili makamlara yani Ankara'da oturup karar verenlere anlatması lazım! 2 Eylül tarihinden bu tarafa yani 2 haftadır her şeyi idareciler ve öğretmenler yapıyor. Şimdi de bu garabet uygulama ortaya çıktı. En azından her okula 2 personel verselerdi 3 gün 3 gün dönüşümlü çalıştırılırdı diye düşünüyoruz. Bu projenin garabet bir tarafıda proje kapsamında çalışan insanımıza verilecek ücret. Bakanlık çalıştırdığı bu insanlara 6000-7000 lira arası bir ücret ödeyecek. Asgari ücretin 1/3'in kadar bir paraya insan çalıştıracak. Bu nasıl bir işçi çalıştırma şeklidir, anlayamadım. Bu süreçte ziyaret ettiğim okullarda gördüğüm iki manzarayı sizlerle paylaşmak istiyorum; Birincisi, öğretmenine yüklenmek istemeyen meslekte 40. yılını çalışan bir idareci abimiz sınıfları süpürüyordu. İkincisi, geçen cuma günü gittiğim bir okulda çoğu geçen yıl atanmış kadın öğretmenler camları siliyordu. Hiç bir öğretmen arkadaşım bunu yapmak zorunda değil. Ancak öğrencilerine kıyamadıkları için, onlar hasta olmasın diye bunları yapıyorlar. Bu hususta üç maymunu oynayan sorumluluk makamında bulunan herkes hem Allah katında hem de kamu vicdanında mutlaka hesap verecektir diye düşünüyorum. Türk milletinin geleceği olan çocuklarımıza, gençlerimize ve onları yetiştirecek öğretmenlerimize bunları reva görmeye kimsenin hakkı yoktur."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —