Tarih: 05.03.2018 09:45

Yaralı şahin, Milli Parklar´da

Facebook Twitter Linked-in

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, belediye personeli Kenan İncedil tarafından yaralı olarak bulunan Kızıl Şahin´in, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne teslim edilmek üzere dernek başkanı Tamer Bozkurt´a teslim edildiğini belirtti.
Belen Beledilesinden yapılan açıklamaya göre, Belen Belediye Başkan Vurucu, bilinçsiz avcı tarafından vurularak kanadından yaralanan Kızıl Şahin´in tedavisinin yapılması ve yaşam alanına tekrar geri dönmesini sağlamak için dernek başkanına teslim ettiklerini belirtti. Vurucu, 'Her yaratılanın doğada bir karşılığı vardır. Yaratılan her canlının bir sebebi vardır. İnşallah yaralı kuşumuz da tedavisinin ardından ait olduğu doğaya, yani vatanına tekrar geri döner' dedi ve bilinçsiz avcıları yaptığı yanlış davranıştan daloyı da kınadı.
Belen Belediyesine teşekkür eden ve şahinin tedaisi sonrası doğaya bırakalacağını ifade eden Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Bozkurt da, açıklamaya göre şunları söyledi: 'Av hayvanı olmayan Kızıl Şahin,n türüne ender rastlanan bir kuş. Avcı arkadaşlarımızı bu konuda devamlı uyarıyoruz. Bohçacı olarak avlanan bilinçsiz avcıların böylesine davranışları bizleri üzüyor.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —