Tarih: 18.10.2018 10:27

“Yayladağı kapısı açılmalı”

Facebook Twitter Linked-in

 

Sadet Berkyürek/İskenderun
 Güzelmansur, “Hataylıların bir an olsun rahat bir nefes almasını sağlayacak en önemli adım Yayladağı Sınır Kapısı´nın açılmasıdır” dedi.
Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM Genel Kurulun´da yaptığı konuşmada Suriye´de süren iç savaştan en çok etkilenen ilin Hatay olduğunu, Hataylıların ekonominin canlanmasını sağlayacak adım olan Yayladığı Sınır Kapısı´nın açılmasını Ticaret Bakanından talep ettiğini söyledi.
Hatay´ın sorunları ve bu yöndeki talebine yönelik 6 soruluk soru önergesine 3 cümleden oluşan ve mevzuatı anlatan bir yanıt verildiğini kaydeden Güzelmansur´un konuşması tutanaklarda şöyle yer aldı: “Sayın Başkan, yedi yıldır Suriye´de süren iç savaşın ve iktidarın izlediği yanlış Suriye politikasının en derinden etkilediği il Hatay´dır. Hatay ekonomisi, sosyal yapısı, imajı çok zarar görmüştür. Hatay´da ihracatın ve ekonominin canlanmasını, Hataylıların biraz olsun rahat bir nefes almasını sağlayacak en önemli adım Yayladığı Sınır Kapısı´nın açılmasıdır. Hatay´da vatandaşından esnafına, siyasetçilerinden yerel yönetimlerine, sivil toplum örgütlerinden en üst bürokrasi yönetimine kadar tüm Hataylılar bunu istemektedirler. Bu konuyu soru önergesiyle Ticaret Bakanına ilettim. Sayın Bakan 6 soruluk önergeme 3 cümleden oluşan ve mevzuatı anlatan bir cevap vermiştir. Sayın Bakan, Hataylılar mevzuatı duymak istemiyor, Hataylılar Yayladağı Sınır Kapısı´nın açılmasını istiyor. Lütfen, bu talebi bir an önce yerine getirin.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —