Yayladağı sınır kapısı açılacak mı?

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Yayladağı Sınır Kapısının açılmasının Hatay'ın ihracatı, nakliye sektörü ve ekonomisini canlandıracağını söyledi.

EKONOMI 29.04.2023 13:02:00 0
Yayladağı sınır kapısı açılacak mı?

CHP Hatay Milletvekili ve 1. sıra milletvekili adayı Mehmet Güzelmansur, Suriye iç savaşının başlamasından sonra 2013 yılında, geçici kapatılan, aradan geçen 10 yıla rağmen açılmayan Yayladağı Sınır Kapısı’nın Hatay ve Türkiye için hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

Yayladağı Sınır Kapısının, Ortadoğu’da 14 ülkeye açılan stratejik ödemine dikkat çeken Güzelmansur, kapının ihracat, nakliye ve diğer sektörler için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı, “Suriye iç savaşının başlamasından sonra 2013 yılında, Yayladağı Sınır Kapısı, geçici bir süreliğine kapatıldı. Ancak 10 yıl geçmesine rağmen hala kapalı” dedi.

Suriye’ye komşu diğer ülkelerin güvenlik gerekçesiyle kapattığı sınır kapılarının tekrar açıldığını. ancak Yayladağı sınır kapısının kapalı tutulmasının yarattığı kayıplara dikkat çeken Mansuroğlu, seçimler sonrası oluşacak yeni iktidarda sınır kapısı açacaklarını söyledi.

Güzelmansur, dış politikada ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesine geri dönüleceğini, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasının önemli olduğunu, diplomatik ilişkilerin kurulması ve karşılıklı büyükelçiler atanmasının yollarının açılmasını hedeflediklerini kaydetti. Yayladağı sınır kapısının açılmasının Hatay'ın ihracatı, nakliye sektörü ve ekonomisi de canlandıracağını ifade eden Güzelmansur, bunun Hatay’a da önemli kazanımlar sağlayacağını belirtti.

Anahtar Kelimeler: Yayladağı sınır kapısı açılacak ?

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

  • BIST 100

    16948,77%-0,40
  • DOLAR

    43,85% 0,04
  • EURO

    51,70% -0,03
  • GRAM ALTIN

    7264,08% -1,56
  • Ç. ALTIN

    11848,32% -0,30