Yazdığı 7 romanını bastıramıyor

Ortaokulda başladığı şiir çalışmalarını lisede sürdüren ve yetişkinlik döneminde kitapla şekillendiren 3 çocuk annesi Melek Avcı Coşkun, edebiyatla ilgisini öykülerle sürdürüyor.

GÜNCEL 8.06.2022 16:13:49 0
Yazdığı 7 romanını bastıramıyor

 

İskenderun/SES
 'Hıçkırık' adlı şiir kitabı sonrası 'Acı dolu hayatlar' ve 'Hayata direnen adam' adlı öykü kitaplarını çıkaran Coşkun, 'Sanat anlayışımı farklı. Sanatın birçok alanıyla mümkünse hepsiyle ilgilenmek istiyorum' değerlendirmesini yaptı. Erzinli öykü yazarı Mustafa Söylemez´le birlikte gazetemize yaptığı ziyarette, çalışmaları hakkında bilgi veren Coşkun, sanatın her alanıyla ilgilenmek istese de yoğunlaşmak istediği ve uyguladığı alanın edebiyat olduğunu belirtti. 'Edebiyat üzerine yoğunlaşmamı sürdürmek istiyorum' diyen Coşkun, kitap üretiminin artan maliyetler nedeniye zorlaştığını, yazımını bitirdiği 7 romanını bu nedenle baskıya veremediğini anlattı.
Osmaniye´de ev kadını olarak yaşamını sürdürdüğü ve Hatay ile yöre illerde açılan kitap fuarlarına katıldığını belirten Coşkun, ekonomik şartların sanattan uzaklaştırmadığını ama üretimin toplumla buluşmasını engellediğini söyledi.
35 yıldır yazma işiyle uğraştığını anlatan lise mezunu Coşkun, 'Yazımını tamamladığım 7 romanım var ama hiçbirini bastıramadım, bastıramıyorum. Çünkü, ekonomik gerekçeler bunu engelliyor. Okur sayısı da az olunca maliyeti kaldırmak zorlaşıyor. Ev kadını olarak ancak bu kadarına yetişiyorum. Sanatın zorluklarına katlanıyoruz, harcanan emekle ortaya bir ürün çıkıyor ama yeterince değer görmüyor' diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Melek Avcı Coşkun

İSTE'nin yeni rektörü MKÜ'den

Yükseliş, Hacı Ahmetli'yi yendi

Sözleşmeyi 'hakem kurulu' bağıtladı

40 kuruluş ve kişiden 'kaygılıyız' açıklaması

Hatay heyetinden Sağlık Bakanı'na ziyaret

İskenderun AKP'de gençlerin başkanı değişmedi

Kutlu'nin ilk öykü kitabı okuruyla buluştu

AFAD, "Sednaya hapishanesinde çalışıyor"

'Hak sahipliği başvurusuna 15 günlük itiraz süresi

Deprem inşaatında 'tarihi mezar' çıktı

TMMOB kamu denetimi istedi

Soylu bu kez kongreyle görevde

Derin: Standart dışı üretim konutlarda kullanıldı mı?

CHP İlçe Başkanı Derin havayı kirleten firmalara denetim istedi

Yolbulan grevi, 180 günü geçti

  • BIST 100

    9977,94%1,13
  • DOLAR

    35,57% 0,27
  • EURO

    36,62% 0,45
  • GRAM ALTIN

    3084,31% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4945,12% 0,00