Yeraltı tankında kaçak akaryakıt

İskenderun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince akaryakıt taşımacılığı yapan bir firmaya ait bir TIR´da ve firmanın deposunda ortaya çıkarılan gizlenmiş yeraltı tankında toplam 8 bin 650 litre akaryak?

31.07.2017 11:49:49 0
Yeraltı tankında kaçak akaryakıt

 

Transit akaryakıt yükü taşıyan ve Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Komuta Kontrol Merkezi tarafından Araç Takip Sistemi ile uydu üzerinden takip edilen bir akaryakıt şirketine ait TIR´ın şüpheli bir şekilde uzun süre beklediğinin tespit edilmesi üzerine, Komuta Kontrol Merkezi tarafından uyarılan mobil ekipler, aracın bekleme yaptığı yere intikal etti. Aracın kontrolleri devam ederken çevrede yapılan arama sonucunda bir hangar bulundu. Hangarın içerisinde akaryakıt pompalarının bulunduğunun görülmesi ve keskin akaryakıt kokusu alınması üzerine İskenderun Cumhuriyet Savcılığı´na bilgi verilerek alınan talimat üzerine arama çalışmalarına başlandı. Arama sonucunda hangarın içinde akaryakıt pompaları, plastik tank ve bidonlarda muhtelif miktarda toplam 4 bin 100 litre markersiz akaryakıt bulundu.

Yeraltına akaryakıt düzeneği
Pompaların bağlı bulunduğu tankın tespit edilmesi amacıyla İskenderun Sulh Ceza Hakimliğinden alınan ´arama yapılması ve el konulması kararına istinaden İskenderun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeli, iş makinaları vasıtasıyla yaptırdığı kazı çalışmaları neticesinde gizlenmiş bir şekilde yer altında kurulu ve araçlara kaçak akaryakıt dolumu yapıldığı anlaşılan, akaryakıt tankı ve düzeneğini ortaya çıkardı. Gizlenmiş tankta 4 bin 550 litre markersiz akaryakıt ele geçirildi.

3 kişi hakkında suç duyurusu
Ele geçirilen kaçak akaryakıt ile yeraltından çıkarılan 1 adet tank, 2 adet tabancalı pompa, 1 adet yaklaşık 1 metre çapında 210 cm uzunluğunda silindir biçimde plastik tank, 3 adet 1.000 litrelik kare biçiminde plastik fiber tank ve muhtelif boyutlardaki varil ve bidonlara el konuldu. Yakalamayla ilgili olarak 3 kişi hakkında İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20