Yerleşkeden eğitim destek merkezine

Depremzede 185 öğrenci yerleşkelerden Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitimine katkı sağlamak amacıyla oluşturulan Destek Eğitim Merkezi‘nde getiriliyor

EĞITIM 7.06.2023 09:05:00 0
Yerleşkeden eğitim destek merkezine

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından geleceğin teminatı olan çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla oluşturulan Destek Eğitim Merkezi‘nde depremzede 185 öğrenciye eğitim veriliyor.

HBB Kültür ve Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından Antakya EXPO alanında oluşturulan “Destek Eğitim Merkezi” 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi sonrası eğitimleri yarıda kalan ve sağlıklı çalışma alanı bulunmayan depremzede çocuklara el uzattı. Merkezde matematikten İngilizceye alanında uzman öğretmenler tarafından yürütülen eğitim çalışmalarında çocuklar, birebir etüt çalışmaları, soru çözümleri, deneme sınavları ve online eğitimlerden faydalanabiliyor.

Yaşadıkları çadır veya konteyner kentlerden servisle alınan çocuklardan 67’si Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı hazırlıklarını tamamlayarak geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen sınavda ter döktü.

62 öğrenci ise 17-18 Haziran günü düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlıklarını sürdürüyor. Ayrıca merkezde 56 ara sınıf öğrencisinin de eğitimleri devam ediyor.

EXPO alanında oluşturulan Destek Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Savaş, Destek Eğitim Merkezi tarafından düzenlenecek deneme sınavında başarılı olan öğrencilerin Kuşadası ve Antalya’da bulunan kamplarda tatile gönderileceği ve yine deneme sınavında başarılı olan öğrencilere Ankara’da bulunan bir sivil toplum örgütü tarafından hibe edilen tabletlerin hediye edileceği müjdesini verdi.

Başkan Savaş,  Esas amacınız iyi bir liseye, iyi bir üniversiteye yerleşmek olsun. İnşallah arzu ettiğiniz yerleri kazanırsınız. Ama kazanmak için de çalışıp azmetmek lazım. Stresi ve kaygıyı kapı da bırakıp sınava öyle girmelisiniz. Stresi ve kaygıyı kapıda bırakamazsanız zarar görürsünüz. Konsantrasyon ve sonucunuz istediğiniz gibi olmayabilir” dedi.

Anahtar Kelimeler: Yerleşkeden eğitim destek merkezine

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00