Yerli malı kutlaması

Terziler bir bir kapandı, artık giyim sokaklardaki terzilerde değil, konfeksiyondan alınıyor. Eskiden kentlerde imal edilen gazoz ve pamuklu şeker üretimi de kalmadı. Çeşitli tür şeker ve kağıt helvalar ise ambalaja girip, fabrikasyon yönte

GÜNCEL 18.12.2018 11:59:26
Yerli malı kutlaması

Nesrin Geyik/İskenderun

Yerli Malı Haftası olarak bilinen Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlanıyor. İskenderun Namık Kemal Ortaokulu 6-A sınıfı öğrencileri, sınıfta Yerli Malı Haftasını kutladı. 6-A sınıf öğretmeni Seyit Ahmet Işık´ın girişimi ve ebeveynlerin hazırladığı yöresel yemekler; içli köfte, sarma, biberli ekmek ile mevsim meyvelerinin süslediği yiyecekler; pasta ve kekler, kutlamanın görsel ve damak tadını oluşturdu. Öğretmen Işık, ´Yerli malı yurdun malı, herkes bunu kullanmalı´ sözünü anımsatarak, bu yaklaşımla öğrencilere günün önemini anlattı.
Sınıfta yapılan etkinliğe katılan Namık Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Ali Koç da, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Amacımız Türkiye´nin ürettiği malların kullanılması. Yerli malı dememizdeki maksat bu. İki çeşit ürün var; biri Türk malı, diğeri yabancı malı. Bu günü kutlamamızdaki neden bizim Türk malını seçmemiz ve kullanmamızdır. Kutladığımız gün budur ve geldiğimiz noktadır. ´Piyasada çok fazla Türk malı yok´ diyenler olabilir, bunda haklı da olabilirler, ama Türkiye, geliştikçe ve büyüdükçe A´dan Z´ye her şeyi kendimiz üreteceğiz. Yerli Malı haftasbını kutlamamızın sebebi bu. Türkiye´de üretilen malları kullanmak gereklidir. Eğer öyle bir seçiminiz varsa, siz de bunları seçin, ailenize de söyleyin. Biz öncelikle yerli malı istiyoruz. Ancak, alacağınız ürünün alternatifi yoksa, o zaman diğer ürünü satın alabilirsiniz. Amacımız yemek içmek değil, bugüne vurgu yapmak' dedi.

Kurs öğrencileri de haftayı kutladı
Samandağ Belediyesi ve Halk eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen işaret dili kursu kursiyerleri de Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasını etkinlikle kutladı. Kursiyerler, farkındalık oluşturmak amacıyla kendi hazırladıkları yiyecek ve içecekleri kursun verildiği sınıfa getirerek kendi aralarında Yerli Malı Haftasını kutladı. İşaret dili eğitmeni Leyla Demir, kursiyerlere yerli malı kullanmanın ve tutumlu olmanın önemini anlatırken, kursiyerler de getirdikleri ürünleri arkadaşlarıyla paylaşarak, haftanın önemini işaret dili ile ifade etti. İşaret dili kursunun bir aydır sürdüğünü ifade eden ve etkinliğe katılan sosyal hizmet uzmanı Turgay Yiğitbaş ise “Yerli Malı Haftasını güzel bir etkinlikle kutladık. Bu farkındalığı vatandaşa aşılamalıyız' değerlendirmesini yaptı.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65