Yıkım ve geçici barınma sorunu sürüyor

Yıkım ve geçici barınma sorunu sürüyor

SP Hatay il Başkanı Mehmet Harputluoğlu, depremin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen henüz hâlâ konteyner beklendiğini, en basit ihtiyaçlara ve suya erişemeyen depremzedelere dikkat çekti.

Saadet Partisi SP Hatay il Başkanı Mehmet Harputluoğlu, Ankara'da gerçekleştirilen il başkanları ve il müfettişleri toplantısında Hatay’ın sorunları ve çözüm önerileri konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Hatay'ın stratejik ve jeopolitik önemine vurgulayan Harputluoğlu, Hatay'ın hakettiği değeri görmediğini söyledi.

Harputluoğlu, kayıpların yaşandığı deprem sonrası koşullardan dolayı Hatay’ın verdiği göçe de dikkat çekti. Harputluoğlu, şunları ifade etti:

“Onbinlerce vatandaşımızı kaybettik. Yüz binlerce vatandaşımız ise sevdikleri ile birlikte evini, işini, iş yerini ve yakınlarını kaybetti. Bu kadar kayıp yetmedi ve maalesef vatandaşlarımız canından çok sevdiği memleketini terketmek zorunda kaldı. Memleketini terketmeyen ve hâlâ direnenler ise büyük acılar ve kayıplar yaşamaya devam ediyor.  Deprem bize üç türlü ölüm yaşattı. Birincisi deprem anında ölenler, ikincisi depremin ardından kurtarılmayı beklerken ölenler ve üçüncüsü ise deprem sonrası ihmal edildiği için kahrından ölenler.

HALA KONTEYNER VE SU BEKLENİYOR

Depremin üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen hâlâ hedef yıkım ve geçici barınma! Bir yılda bütün konutların tamamlanarak evlerine geçileceği sözü verilen vatandaşlarımız, yedi ay geçmesine rağmen henüz hâlâ konteyner bekliyor. En basit ihtiyaçlara dahi ulaşamayan insanlarımız su bekliyor.

HATAY YOK SAYILIYOR

Belirsizlikler, olumsuzluklar ve umutsuzluklar karşısında muhatap, çok basit sorularına cevap bekliyor. Maalesef Hatay yok sayılıyor. Hatay sıradan bir şehir değildir. Hatay tarihi, kültürü ve stratejik konumuyla kadim bir şehirdir. Onlarca uygarlığa ev sahipliği yapan Hatay, insanlık tarihinin her daim en kadim yurdu olmuştur. Hatay, Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısıdır. Akdenizin kalesi ve Türkiye'nin güvenliğidir. Hatay, sadece şahsî meselemiz değil, Türkiye'nin de şahsiyetidir. Bu sebeple Hatay layık gördükleri kadar değil, hakettiği kadar değer görmek zorundadır.

DEMOGRAFİK YAPI HESABA KATILMADAN YAPILANLAR EKSİK KALIR

Hatay halkını zorunlu göçe zorlayan bu kötü şartları ortadan kaldırmak milli bir meseledir. Hatay'ın stratejik ve jeopolitik konumu, demografik yapısı hesaba katılmadan yapılan her iş eksiktir. Geçici barınma ihtiyacının karşılanması istihdamla birlikte işletilmesi gereken bir süreçtir. Ticari hayatın başlaması çok ciddi desteklerin verilmesiyle mümkündür. Hatay özel bir şehirdir ve özel statü kazandırılması zorunludur. Bütün sektörler desteklenmeli, vergiler kaldırılmalı, üzerimizdeki yükler hafifletilmeli ve mutlaka üretimi teşvik edecek politikalar ortaya konulmalıdır. Hatay'ın kalkınması bölgenin ve Türkiye'nin kalkınması demektir.”



Anahtar Kelimeler: Yıkım geçici barınma sorunu sürüyor

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Deprem yargılamaları mercek altına alındı

Güzelmansur: Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

Yükleniyor

  • BIST 100

    10247,71%-0,86
  • DOLAR

    32,22% -0,06
  • EURO

    34,64% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2393,78% 0,04
  • Ç. ALTIN

    3878,05% -0,38