Yıkım ve geçici barınma sorunu sürüyor

Yıkım ve geçici barınma sorunu sürüyor

SP Hatay il Başkanı Mehmet Harputluoğlu, depremin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen henüz hâlâ konteyner beklendiğini, en basit ihtiyaçlara ve suya erişemeyen depremzedelere dikkat çekti.

Saadet Partisi SP Hatay il Başkanı Mehmet Harputluoğlu, Ankara'da gerçekleştirilen il başkanları ve il müfettişleri toplantısında Hatay’ın sorunları ve çözüm önerileri konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Hatay'ın stratejik ve jeopolitik önemine vurgulayan Harputluoğlu, Hatay'ın hakettiği değeri görmediğini söyledi.

Harputluoğlu, kayıpların yaşandığı deprem sonrası koşullardan dolayı Hatay’ın verdiği göçe de dikkat çekti. Harputluoğlu, şunları ifade etti:

“Onbinlerce vatandaşımızı kaybettik. Yüz binlerce vatandaşımız ise sevdikleri ile birlikte evini, işini, iş yerini ve yakınlarını kaybetti. Bu kadar kayıp yetmedi ve maalesef vatandaşlarımız canından çok sevdiği memleketini terketmek zorunda kaldı. Memleketini terketmeyen ve hâlâ direnenler ise büyük acılar ve kayıplar yaşamaya devam ediyor.  Deprem bize üç türlü ölüm yaşattı. Birincisi deprem anında ölenler, ikincisi depremin ardından kurtarılmayı beklerken ölenler ve üçüncüsü ise deprem sonrası ihmal edildiği için kahrından ölenler.

HALA KONTEYNER VE SU BEKLENİYOR

Depremin üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen hâlâ hedef yıkım ve geçici barınma! Bir yılda bütün konutların tamamlanarak evlerine geçileceği sözü verilen vatandaşlarımız, yedi ay geçmesine rağmen henüz hâlâ konteyner bekliyor. En basit ihtiyaçlara dahi ulaşamayan insanlarımız su bekliyor.

HATAY YOK SAYILIYOR

Belirsizlikler, olumsuzluklar ve umutsuzluklar karşısında muhatap, çok basit sorularına cevap bekliyor. Maalesef Hatay yok sayılıyor. Hatay sıradan bir şehir değildir. Hatay tarihi, kültürü ve stratejik konumuyla kadim bir şehirdir. Onlarca uygarlığa ev sahipliği yapan Hatay, insanlık tarihinin her daim en kadim yurdu olmuştur. Hatay, Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısıdır. Akdenizin kalesi ve Türkiye'nin güvenliğidir. Hatay, sadece şahsî meselemiz değil, Türkiye'nin de şahsiyetidir. Bu sebeple Hatay layık gördükleri kadar değil, hakettiği kadar değer görmek zorundadır.

DEMOGRAFİK YAPI HESABA KATILMADAN YAPILANLAR EKSİK KALIR

Hatay halkını zorunlu göçe zorlayan bu kötü şartları ortadan kaldırmak milli bir meseledir. Hatay'ın stratejik ve jeopolitik konumu, demografik yapısı hesaba katılmadan yapılan her iş eksiktir. Geçici barınma ihtiyacının karşılanması istihdamla birlikte işletilmesi gereken bir süreçtir. Ticari hayatın başlaması çok ciddi desteklerin verilmesiyle mümkündür. Hatay özel bir şehirdir ve özel statü kazandırılması zorunludur. Bütün sektörler desteklenmeli, vergiler kaldırılmalı, üzerimizdeki yükler hafifletilmeli ve mutlaka üretimi teşvik edecek politikalar ortaya konulmalıdır. Hatay'ın kalkınması bölgenin ve Türkiye'nin kalkınması demektir.”



Anahtar Kelimeler: Yıkım geçici barınma sorunu sürüyor

İskenderun'da filtre operasyonu

Dr. Kanatlı'dan ürküten tablo

Aile hekimleri iş bıraktı

Meclis'te 'fotoğraf tartışması'

Rezerv alan kararına 'dava'

Binalara 8 kat sınırı

CHP’den Lütfü Savaş'a 'kesin ihraç' istemi

AFAD'da dönüşüm değerlendirme toplantısı

Belediye meclisinde kayyum eleştirisi

65 yaş üstüne çay-kahve ücretsiz

Feyezan Kanalının duvarı yükseliyor

Usta öğretici belgeli tek kadın klimacı

İskenderun DEM Parti'den kayyum eleştirisi

AKP'de tek listeli seçim

AKP: Uygulamalar devam edecek

Vakıf destekçileri, engelli çocuklar için koştu

Pac Meydanı'na 'rezerv alan' kararı

Kozaklı'da orman yangını kontrol altına alındı

Atatürkçü düşünce, gecede buluştu

Muhammed Önder, İskenderun Kaymakamı

Sanayi esnafının verileri çıkartılacak

Standart dışı beton ve çeliğe ceza

Sanayide 'yola park' tartışması

Sanayi esnafının sorunları görüşüldü

İMYO inşaatı bağışlarla yükseliyor

"Güler yüzlü hikayeler" yayımlandı

Nardüzü'nde Cumhuriyet turnuvası

Biz hala buradayız Sergisi’ kapısını açtı

"Atatürk ve Cumhuriyet" Sergisi

En büyük bayramın 101. yılı

Yükleniyor

  • BIST 100

    9147,32%1,28
  • DOLAR

    34,54% 0,24
  • EURO

    36,46% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2961,34% 0,90
  • Ç. ALTIN

    4965,45% 0,74