Yılmaz: İskenderun Suriye'den etkin yararlanmalı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent H. YılmazTicaret Bakanlığı'nın Suriye ile ticari ekonomik ilişkilerde öncelikli adımlarını paylaştı.

EKONOMI 29.01.2025 11:28:00 0
Yılmaz: İskenderun Suriye

İskenderun/SES
Ticaret Bakanlığı'nın Suriye ile ticari ekonomik ilişkilerde öncelikli adımlarını paylaşan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent H. Yılmaz, "Suriye ile sınır hattında bulunan şehrimizin, bu yol haritasından etkin şekilde faydalanmasını temenni ediyoruz" dedi.

Suriye'nin 11 Ocak tarihinde yeni gümrük rejimi uygulamasının bazı karışıklıklara ve uygulamaları ortaya çıkardığını, ancak Ticaret Bakanlığı heyetinin Şam'da yürüttüğü görüşmeler sonucunda  bir yol haritası belirlendiğini aktaran Yılmaz, Ticaret Bakanlığı'nın öncelikli adımları içeren 5 maddelik bir yol haritasının önümüzdeki döneme ilişkin umut oluşturduğunu kaydetti. Yeni yol haritasının Gümrük vergilerinin revizyonu, serbest ticaret anlaşması, ekonomik ve ticari işbirliği, Türk firmalarının tüm Suriye sathında yeniden imar alanı, iş ve projelere katılımı, sınır kapılarında ve gümrük alanında iş birliği başlıklarından oluştuğunu aktaran Yılmaz, "Firmalarımızın, değişen Suriye rejimi karşısında ticari faaliyetlerine etkin şekilde devam edebilmesi ve ülke ekonomisine katkılarının gözetilmesi konusunda Ticaret Bakanlığımız iletilen talepleri dikkate alarak Türkiye ve Suriye arasındaki mevcut durumun yanı sıra, ekonomik ve ticari ilişkilerde atılacak adımlar ve gümrük konularını ele almış, önümüzdeki döneme ilişkin yol haritası  belirlemiştir. Suriye ile sınır hattında bulunan şehrimizin, bu yol haritasından etkin şekilde faydalanmasını temenni ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

MCG Tower'da bilirkişi raporu; 17 katlı yapılaşma 'yanlış'

Dönmez: Kaynak olmazsa dükkan kapanır

Belen Tüneli yapımı devam ediyor

Abdullah Cömert anıldı

İskenderun DEM, yeni yönetimini belirledi

12 kat yüksekliğe izin yok

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Kadınlar şerbet dağıtarak tanıtım yaptı

Yetiştiği topluluğa şef olarak döndü

  • BIST 100

    10877,52%-3,57
  • DOLAR

    41,15% 0,08
  • EURO

    47,94% -0,49
  • GRAM ALTIN

    4679,46% 1,80
  • Ç. ALTIN

    7405,65% 1,15