Yolbulan işçisi grevde

Akın Bodur/İskenderun

EKONOMI 24.06.2024 16:00:00 0
Yolbulan işçisi grevde

Dörtyol'daki Yolbulan Metal Fabrikasında çalışan işçiler grevi başlattı. Özçelik İş Sendikası, Yolbulan Metal'de greve çıkma kararını uygulamaya geçirdi. Yolbulan Metal giriş kapısı önünde sendika yetkilileri, işçiler ve siyasilerin katılımla verdiği destekle yaptığı basın açıklamasıyla birlikte grevi başlattı. Özçelik İş Sendikası ile Yolbulan Metal Fabrikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşmaya varılamaması üzerine sendika grev uygulama kararı almış ve grev tarihini 20 Haziran olarak duyurmuştu. Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ve AKP'li Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, işverenle Özçelik İş Sendikası'nın toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlayamaması üzerine işçilerin Yolbulan Metal Fabrikasında greve çıkılması kararını desteklediğini açıklamıştı. Demir profil üretimi yapılan Yolbulan Metal fabrikasında 250 işçi çalışıyor.

“Grev meşalesini yaktık”

Yolbulan fabrikasında toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şubesi, grevi başlattı. Özçelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Güngör, grevin başlatılmasında yaptığı açıklamada, "Genel başkanımız ve genel merkez yöneticilerimizin katılımıyla Yolbulan Metal Fabrikasında grev meşalesini yaktık. Hayırlı olsun" dedi.

Grevin başlangıcında konuşan Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, "İskenderun'da faaliyet gösteren iş yerimizin Yolbulan Metal Fabrikasında alınteri akıtan üyelerimiz adına yürüttüğümüz yeni dönem toplu iş sözleşme görüşmelerinde, tüm gayretli ve iyi niyetli çalışmalara rağmen görüşmeler anlaşmayla sonuçlanmadı. Bugün ise Yolbulan'daki fedakâr üyelerimizin büyük desteğiyle grev kararımızı uygulamaya geçirdik. Grevimiz, başta Yolbulan'daki üyelerimiz olmak üzere iş yerimize ve sendikamıza hayırlı olsun" diye konuştu. Sendika yönetimi ve işçiler, grevi 'grev halayı' ile başlattı.

Greve katılım ve telefonla destek

Greve, Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Değirmenci ve yardımcıları Bayram Altun ile Şerafettin Koç, sendikanın İskenderun şube başkanı Mehmet Güngör, Dörtyol Belediye Başkanı Bahadır Amaç, CHP İskenderun İlçe Başkan Hüseyin Derin, Vatan Partisi İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir de katılımla, Hatay Milletvekilleri Abdülkadir Özel ve Kemal Karahan, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Hatay eski milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, AKP Payas İlçe Başkanı Veysi Güler, MHP Payas İlçe Başkanı Muhammet Tufan ve Saadet Partisi Payas İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik de  telefonla destek verdi.

“Umuyoruz ki işçiler ve işveren arasında uzlaşı olur”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin de Yolbulan fabrikasındaki greve destek verdi. İşçilerin haklarını savunarak, temel ihtiyaçlarını karşılamanın zorlaştığı bu dönemde işçilerin yanında olduklarını belirten Keskin, Dörtyol'da metal sektöründe faaliyet gösteren ve profil demir üreten Yolbulan Metal Fabrikasında yaşanan grev sürecinin, işçilerin haklarını aramak adına başlatıldığını, bu grevde onların yanında olduklarını ve seslerini duyurmak için destek verdiklerini ifade etti. Keskin, "Artık temel ihtiyaçları dahi karşılamanın zor olduğu bu dönemde insanlar ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Ülkenin ekonomik koşulları işçi ve emekçi kesim üzerinde büyük bir yük oluşturmakta. Adil ve yaşanabilir ücretler için işçilerin verdikleri mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Emekçilerin haklarını savunmak bizim önceliğimizdir. İşçilerimizin daha iyi çalışma koşullarına sahip olması, ailelerinin refah içinde yaşaması için verilen bu mücadelede yanlarındayız. İşçilerin hak ettikleri koşullara kavuşması için gerekli adımların atılması gerekir. İşçi haklarının korunması ve geliştirilmesi gerekir. Umuyoruz ki işçiler ve işveren arasında uzlaşı olur ve grev sonlandırılır" açıklamasını yaptı.
 


Anahtar Kelimeler: Yolbulan işçisi grevde

Figen öğretmen gözyaşlarıyla uğurlandı

AKP'den 'istişare toplantısı'

Hatayspor 'tek listeyle' kongreye gidiyor

Gadir Hum Bayramı kutlandı

Çirkin'den Suriyelilere 'toprak almayın' çağrısı

9 boğulma tehlikesi, 2 boğulma

Öğretmen Figen Yıldırım yaşamını yitirdi

Eğitim-Sen: Laik eğitimin en önemli göstergesi; karma eğitim

Grev çadırına ziyaret

Yolbulan işçisi grevde

Körfez Briç Kulübü açıldı

Rezerv alanlarda çalışma başladı

Eğitim İş: Türkiye’nin eğitim müfredatı olamaz, sahtedir

İki mahallede 'yerinde dönüşüm' projesi

Ekmek 10 lira

  • BIST 100

    10647,90%-0,31
  • DOLAR

    32,62% -0,25
  • EURO

    34,99% -0,54
  • GRAM ALTIN

    2450,26% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3971,42% 0,45