Yolbulan Metal grevi 49. gününde

Özçelik İş Sendikası İskenderun Şubesi Başkanı Mehmet Güngör, grevle, hak ve alınteri mücadelesini sürdürdüklerini belirtti.

EKONOMI 6.08.2024 15:12:00 0
Yolbulan Metal grevi 49. gününde

İskenderun/SES

Özçelik İş Sendikası'nın yetkili olduğu ve ücret artışı nedeniyle Dörtyol'daki Yolbulan Metal Fabrikasında başlatılan grev, 49. gününe girdi. Özçelik İş Sendikası İskenderun Şubesi Başkanı Mehmet Güngör, işçilerin 40-50 derece sıcağın altındaki çadırda taleplerini kararlılıkla dile getirmeye devam ettiklerini, haklarını aradıklarını belirtti.

“Grev bir keyfiyet değil, işverenin dayattığı zorunluluk”

Özçelik İş Sendikası İskenderun Şubesi Başkanı Güngör, yazılı yaptığı açıklamasında, grevin ilk günkü aşk, azim ve kararlılıkla sürdürdüklerini, mücadeleye devam ettiklerini ifade etti. Güngör, "Bizim için önemli olan hak ve alınteri mücadelesidir. Hakkımızı alana kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu. Güngör, "Yolbulan Metal Fabrikası emekçileri bölgede ezilen emekçilerin sesi olmuştur. Emekçileri ve bunlara destek veren emekçi dostlarımızı kutluyorum. Bizler inanarak yola çıktık. Sendikanın genel başkanı ve yönetimi her ay ortalama yarım maaş tutarında destek verdi, ayrıca gıda yardımları yaptı. Bu destek devam edecek. Çünkü grev bir keyfiyet değil, işverenin dayattığı zorunluluktur. İnanıyoruz başaracağız" görüşünü ifade etti.

Eski genel başkandan grev çadırına ziyaret

Özçelik İş Sendikası eski Genel Başkanı ve İskenderun Şubesi eski Başkanı A. Cengiz Gül de Yolbulan Metal Fabrikasında greve çıkan işçileri 46. gününde ziyaret etti. Sendikanın eski genel ve şube başkanı Gül, "Grev yerini ziyaret ettik, işçilere 137 günlük çelik iş grev kitabını hediye ettik" açıklamasını yaptı.


Anahtar Kelimeler: Yolbulan Metal grevi . gününde

İki ayrı plan da iptal edildi

"Bölgede her şey baskılanmış durumda"

Depremzedeye 'borçlanma yapın' duyurusu

Gastronomievi'nde 400 çeşit yemekle

Kaşıkçı'dan tek soruluk önerge

720 taksiciye HBB desteği

CHP'li Özçağdaş'tan 'eğitim ziyareti'

Yolbulan Metal grevi 49. gününde

Merkez Bankası, Numune'ye taşınacak

Orman yangını 16 saatte kontrol altına alındı

Başkan Dönmez: Cebike bölgesi 'yeni İskenderun olacak'

İşverenden yeni teklif yok

Instagram'a erişim engeli

Mali müşavirler, Ankara'da miting düzenledi: Muhasebe mesleği büyük tehdit altında

Deniz kentinde tuvalet ve duş sorunu

  • BIST 100

    9577,46%-1,12
  • DOLAR

    34,01% 0,35
  • EURO

    37,84% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2821,38% 0,43
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,75