Yolbulan'da grev, 100 günü geçti
İskenderun/SES
Dörtyol'daki Yolbulan Metal Fabrikasında başlatılan grev, 100. gününü geçti ve bugün 106. gününe girdi. Ücret artışı yapılmadığı için Özçelik-İş Sendikası öncülüğünde 20 Haziran 2024 tarihinde greve çıkan Yolbulan Metal Fabrikası işçileri, mücadelesini sürdürüyor.
Özçelik İş Sendikası İskenderun Şubesi Başkanı Mehmet Güngör, grevin 100. gününde yaptığı açıklamada, emekçilerin mücadele azminin ilk günkü heyecanla devam ettiğini ifade etti. Yolbulan emekçilerinin birlik ve beraberlik içerisinde, yasal çerçevede 100 gündür haklarını aramaya devam ettiklerini ifade eden Güngör, "100 gündür alınterimizin karşılığını almış bir şekilde üretim yapmayı, tezgahlarımızın başında olmayı tercih ederdik. Fakat insan onuruna yakışmayan bir ücretle çalıştırılmak istenmemiz, çalışma isteğimizin önüne geçmiştir. Grevin birinci günü nerdeysek 100. gününde de oradayız. Haklarımızı alana kadar Yolbulan'ın fedakar emekçiyle mücadeleden asla geri adım atmayacağız. Tek derdimiz, ürettikten sonra emeğimizin karşılığını alarak ailemizin geçimini temin etmektir. Artık emekçilerin talep ve beklentilerine cevap vermenin vakti gelmiş ve geçmektedir. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek mecburiyetindedir. Aksi takdirde onca insanın ve ailelerinin vebalini taşıyamazlar" değerlendirmesini yaptı.
Grevin 100. günü nedeniyle Kuran-ı Kerim okunurken, Özçelik İş Sendikası İskenderun Şubesi Başkanı Güngör, grev boyunca Yolbulan emekçilerine maddi-manevi destek veren ve arkalarında duranlara teşekkür etti. Payas'ta hizmet veren Atılgan Döner ve Kebab Salonu, grevin 100. gününde Yolbulan işçilerine yemek ikram etti.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
16050,09%-1,29
-
DOLAR
44,33% 0,02
-
EURO
51,47% 0,00
-
GRAM ALTIN
6533,80% 2,48
-
Ç. ALTIN
10740,95% 0,00




