Yönden´den gazilere ‘şükran´ mesajı

Yönden´den gazilere ‘şükran´ mesajı

İskenderun Kaymakamı Sayın İskender Yönden, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´e Mareşal Rütbesi ve Gazilik Unvanının verildiği 19 Eylül günü, 'Gaziler Günü' olarak kabul ve ilan ed

İskenderun/SES

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında Kaymakam Yönden, gazilerin anısını canlı tutmak, bugünkü ve gelecek nesillerin hafızalarında yer etmesini sağlamanın da amaçlandığını kaydetti. Kaymakam Yönden´in mesajı şöyle: “Vatanını ve bağımsızlığını her şeyden üstün tutan aziz milletimizin şanlı tarihi, bu uğurda kahramanca verilen mücadelelerle doludur. Aziz milletimiz, var olduğu günden bu yana, ülkesine, milli ve manevi değerlerine, birlik ve beraberliğine yönelen tehditlere karşı yediden yetmişe cansiperane mücadele etmiştir. Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan bu mukaddes vatan, bizlere şehit ve gazilerimizin en kutsal emanetidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, onların paha biçilmez fedakârlıkları sayesinde daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmektedir. Necip milletimiz, kutsal değerlerini, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutan, bu uğurda hayatlarını feda etmekten asla çekinmeyen kahramanlarımız sayesinde karşısına çıkan tüm zorluk ve zorbalıkları atlatacak güce, dirayete ve kararlılığa sahiptir.”
Gazileri, ‘vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri ve Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri´ olarak tanımlayan Kaymakam Yönden, mesajını söyle sürdürdü: “Vatanseverlikleri, cesaretleri ve unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız kahraman gazilerimize, hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermek hayatta kalanları hatırlamak ve sorunları ile yakından ilgilenmek devlet ve toplum olarak en büyük sorumluluğumuzdur. Devletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bütün imkânlarıyla onların yanlarında olmaya devam edecektir. Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşıyorsak, bu hürriyeti aziz şehitlerimize ve şehadete şahitlik eden kahraman gazilerimize borçlu olduğumuz bilinciyle, Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnet ile anıyor, adeta yaşayan bir tarih misali aramızda bulunan gazi ve malullerimizi de minnet, sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00