Tarih: 08.03.2018 10:09

Yöresel yemekler sunulacak

Facebook Twitter Linked-in

Etkinlik, 19 Mart Pazartesi günü yapılacak. Hatay, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında ‘Yaratıcı Şehirler Ağı´na dahil edilmişti.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Bozkurt ve Hatay Aşçılar, Turizm Birliği Derneği Başkanı Süreyya Yıldırım ve dernek üyesi Süleyman Demirel ile etkinliğin detaylarını düzenlenen toplantıda konuştu.
Hatay´ın damak lezzetlerinin tanınması ve tüketiminin artmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte, Hatay´ın ünlü restoran şeflerinin marifetlerini sergilemesi bekleniyor.
19 Mart Pazartesi günü Antakya Atatürk Caddesi´nde yapılacak etkinlikte, şefler Hatay´ın damak lezzetlerinden kabak borani ve firik pilavı yapımında marifetlerini sergileyecek, yöre halkı da yöresel lezzetleri tatma imkânı bulacak. Etkinlik amacının, Hatay´ın kendine özgü unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin modern sunumlarla yeniden hayat bulması olduğu ve her ay tekrarlanmasının planlandığı belirtildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —