Yumurta Bayramı kutlandı
Hatay´da her yıl yöresel olarak kutlanan Yumurta Bayramı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da koronavirüs salgını nedeniyle sessiz ve sakin şekilde kutlandı.
Nesrin Geyik/İskenderun
Yumurta Bayramı, yörede, yeniden diriliş ve baharın müjdeleyicisi olarak kutlanıyor. 30 Mart´ta Akçalı mahallesinde kutlanan Yumurta Bayramı, iki hafta sonra da Çetillik Mahallesinde şenlik şeklinde kutlanıyordu. Gökmeydan mahallesindeki çocuklar, belediyenin gezici traktörü ile kentte dolaştı ve bayram mutluluğunu yaşadı. Yumurta Bayramı, 15 gün sonra Çetillik mahallesinde kutlanacak.
Arsuz´un Gökmeydan mahallesindeki Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ´30 Mart Yumurta Bayramı (Ğiyd Sabatağş)´ düzenledi. Çocukların bulunduğu etkinliğe, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de katıldı. Kaymakam Sarı, “Halk arasında Yumurta Bayramı olarak da bilinen, yerel dilde ğiyt sabatağş dediğimiz bayramımızı tebrik ediyorum. Hep birlikte böyle güzel bayramları sağlık ve huzur içerisinde geçirmeyi temenni ediyorum. Bir sonraki bayramı, inşallah hastalığı da pandemiyi de geride bırakarak, daha coşkulu kutlamalarla, sizlerle birlikte olmayı temenni ediyorum. Her zaman yanınızda olduğumuzu ifade ederek iyi bayramlar diliyorum' diye konuştu. Belediye başkanı Güven de, 'Bizim ğiyt sabatağş dediğimiz yöresel bir günümüz var. Diğer adıyla da yumurta bayramı. Bu bayramı çok farklı şekillerde kutlamak istiyorduk, festival şekline dönüştürmek istiyorduk ama maalesef bütün dünyayı saran covid-19 nedeniyle kısıtlamalarımız var. İnşallah bundan kurtulacağız. Engelsiz olan ve her şeyi aşabilecek, çocuklarımızı sevindiren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu bayramı önümüzdeki yıllarda çok daha coşkulu kutlayacağız' dedi. Merkezin müdürü Tuğba Kara ise, mutlu bayramlar dileğinde bulundu.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,45% 0,27
-
EURO
51,28% 0,23
-
GRAM ALTIN
6354,53% 1,74
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00




