“Yüreğimizdeki ışık” projesi

İskenderun/SES

HATAY 17.05.2024 10:34:00 0
“Yüreğimizdeki ışık” projesi

Hatay Valiliği, "Yüreğimizdeki Işık" projesine başladı. Projenin tanıtım toplantısı Hatay Valisi Mustafa Masatlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Valinin eşi Esra Masatlı, vali yardımcıları ve kaymakamların eşleri ile ilgili kurum yetkililerinin de katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, projenin tanıtımı ve bilgilendirmesi yapıldı ve izlenecek yol haritası belirlendi. Hatay Valiliğince yürütülen ve Türkiye’ye örnek teşkil etmesi düşünüldüğü ifade edildi.

İlde yetim ve öksüz kalan 6.447 çocuk ve gence sahip çıkmak, onların yeniden hayata tutunmalarına yardımcı olmak için sosyal sorumluluk projesi olarak valiliğin koordinesinde hayata geçirilen "Yüreğimizdeki Işık" projesinin tanıtımında konuşan vali Masatlı, "Asırların afetine maruz kaldık. Her bakımdan büyük kayıplar yaşadık, yaralar aldık. Elbette kolay bir süreçten geçmiyoruz. Bu süreçte ortaya koymamız gereken en önemli iki unsur var: sabır ve mücadele. Umutlarımızı ve motivasyonumuzu her daim muhafaza ederek, ‘hayat devam ediyor’ gerçeğini unutmadan bir an önce şehrimizi ve insanımızı ayağa kaldırmak için mücadelemize hız kesmeden devam etmeliyiz, ediyoruz da" dedi.

Proje neden hayata geçti?

Depremin ilk gününden bugüne kadar büyük yol kat edildiğini ifade eden Masatlı, en büyük şansın, güçlü bir devlete sahip olunması olduğunu ifade etti. Masatlı, "Güçlü devletimiz; hayata ve insana özgü her alanda bakanlık ve kurumlarımızla sahada yer aldı ve eş zamanlı çalışmalar hız kesmeden devam etti. Biz de valiliğimiz koordinesinde birçok projeyi hayata geçirerek, aydınlık ve güçlü yarınlarımız için gece gündüz çalışmaktayız. Nerede yangın varsa oraya su taşımak sorumluluğumuzdur, boynumuzun borcudur. Deprem felaketinin, yaşamı çok boyutlu bir şekilde derinden etkileyen doğal afet olduğuna hepimiz şahit olduk. Çok sayıda insanımızı, sevdiklerimizi maalesef ki kaybettik. Çocuklarını kaybeden ailelerimiz olduğu gibi annesini, babasını ya da her ikisini kaybeden evlatlarımız da oldu. Öksüz ve yetim kalarak yaşadıkları duygusal travmanın izahı mümkün değil. Bu çocuklarımız, bir anda herkesten daha fazla hem fiziksel hem de duygusal olarak korumasız hale geldiler. Bunun içindir ki, Valilik olarak deprem sonrası yetim ve öksüz kalan çocuklarımıza sahip çıkmak, onların yeniden hayata tutunmalarına yardımcı olmak için önemli bir adım olan ‘Yüreğimizdeki Işık’ projemizi hayata geçirdik" dedi.
Hatay Valiliğince yürütülen ve Türkiye’ye örnek teşkil etmesi düşünüldüğü de ifade edildi.
Projenin ilde yapılan saha çalışmalarıyla 6.447 çocuğun öksüz veya yetim olduğunun tespit edildiğini anlatan Masatlı, "Hatay Valisi olarak başkanlığını yaptığım ve vali yardımcıları, kaymakamlar ve ilgili kurum müdürlerinin de içinde yer aldığı bir kurul oluşturduk. Projeye dahil olan her çocuğun ihtiyaçlarının farklı olması hususu önem arz etmekteydi. Uygulama basamaklarına geçmeden önce öncelikle öğrencilere hane ziyaretleri gerçekleştirdik. Böylece  öğrencilerin eğitim, sağlık ve sosyal ihtiyaçlarını yerinde tespit ettik. Böylelikle her çocuğumuzun iyi olma serüveninde ihtiyacı olan her ne ise devletin şefkatli elleri ile onu karşılıyor olma hedefimizi gerçekleştirme noktasında önemli ve yerinde bir hamle gerçekleştirdik" diye konuştu. Masatlı, tespit edilen yetim ve/veya öksüz 6.447 çocuğa 26 mülki idare amirinin sorumlu tutulduğunu ve onları hami olarak belirlendiğini de söyledi.

Projenin ilk etabında ulaşılması öngörülen hedefler neler?

Masatlı, projemizin ilk etabının tamamlanması hâlinde ulaşılması öngörülen hedefleri de şöyle sıraladı:  Öğrencilere nitelikli eğitim imkanları sunularak potansiyellerini geliştirmelerine ve bilgi düzeylerinin artırmalarına destek sağlanması. Öğrencilerin hayatlarını idame ettirmeleri için gerekli temel ihtiyaçlarının eksiksiz karşılanmasının sağlanması. Öğrencilere duygusal ve psikolojik destek sağlanması. Öğrencilerin topluma entegrasyonunun sağlanması ve sosyal yaşama aktif bir şekilde katılımlarının sağlanması. Öğrencilerin meslek seçimlerine ve doğru kariyer planlamalarına destek olunması. Dini ve spor eğitimlerinin takip edilmesi, sağlık durumlarının takiplerinin yapılması. Projenin tüm Türkiye’ye örnek teşkil etmesinin sağlanması ve toplumsal farkındalığın oluşturulması.


Anahtar Kelimeler: “Yüreğimizdeki projesi

Hurdacıları 'meclis komisyonu' araştıracak

İTSO 'meclis neden kapalı' sorusunu yanıtladı: Kapatmanın temeli iç yönerge

Prefabrik evler boşaltılmak mı isteniyor?

"Deprem bölgesinde pozitif ayrımcılık ne oldu?"

Çirkin: Başka derdimiz yokmuş gibi anayasa tartışacağız

Mengüç, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı

Mullaoğlu'ndan "ÇED gerekli değil" kararına soru önergesi

Özçelik İş'ten Yolbulan'da grev kararı

Karbondioksit ölçümlü sigara karşıtı kampanya

Mengüç, CHP'li kadınların başkanı

Payas'ta iki katlı binada patlama

MCG Tower duruşmasına sanıklar zorla getirilecek

Bakanlık: Karara itiraz edildi

"Sesimi duyun istiyorum!"

Sorunlar, 7,5 metrelik ruloda

  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,75% 1,53
  • EURO

    35,02% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2458,98% 2,86
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,75