Yüzyüze eğitimde 8 önemli adım atıldı mı?

Pazartesi günü okul öncesi ve 1. sınıfların başlayan yüzyüze eğitiminde gerekli önlemlere yönelik endişelere dikkat çeken HDP Adana Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç, devletin yükümlülüklerini 8 soru ile özetledi.

EĞITIM 1.10.2020 14:37:35 0
Yüzyüze eğitimde 8 önemli adım atıldı mı?

İskenderun/SES

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullar için ayrılan yetersiz bütçeler nedeni ile çok sayıda okul yönetiminin temel temizlik ve hijyen maddelerini karşılamak için velilerden, para ya da temizlik ve dezenfeksiyon malzemesi talep ettiğine dikkat çeken milletvekili Oruç, “Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından okulların eğitime hazır olduğu açıklamaları yapılmış olsa da, velilerden ve öğretmenlerden gelen bilgiler bunun tersini ortaya koymaktadır. Okullarda hijyenin sağlanması ve okulların dezenfekte edilmesi, öğrencilerin gerekli koruyucu önlemleri alabilmesi için gerekli malzeme eksikliği, birçok şehirde Belediyeler tarafından karşılanmaktadır. Uzaktan eğitim konusunda karşılaşılan en önemli sorunlardan biri olan, öğrencilerin internete ve internete bağlanabilecekleri donanıma erişimlerinin olmayışı da, benzer şekillerde belediyeler tarafından çözülmeye çalışılmaktadır” dedi.
Yazılı açıklamasında zorunlu eğitim çağındaki öğrencilerin, eğitimle ilgili tüm gereksinimlerinin devlet tarafından karşılanmasının gerekliliği vurgulayan Oruç, salgına karşı gerekli önlemlerin öğrencilere sağlanmasının da devletin yükümlülüklerinden biri olduğunu hatırlattı.

Hangi sorularla yanıt aradı?
Milletvekili Oruç, 2020-2021 eğitim-öğretim dönemini yönelttiği 8 soru ile mercek altına aldı. Oruç, şu sorulara yanıt aradı: Okullardaki temizliğin sürekli olarak sağlanabilmesi için neden daimi çalışanlar istihdam edilmemektedir? Okulun kadrosuna yeterli sayıda temizlik işçisi atanması için Bakanlığınızın çalışmaları var mıdır? Okullardaki hijyenin, okulların dezenfekte edilmesinin ve maske, dezenfektan, ateş ölçer gibi gerekli malzemelerin öğrencilere sağlanması Bakanlığınızın görevi değil midir? Öğrencilerin sağlığını tehlikeye atan bunun gibi hayati eksiklikler nasıl okulların kendi kaderine bırakılabilir? Okullar yüz yüze eğitime veliler, öğretmenler ya da belediyeler tarafından mı hazır hale getirilmektedir? Bu durum sizce olağan mıdır? Bu Bakanlığınızın görevi değil midir?Sınıfların seyreltilmesiyle ilgili genel bir yönelim belirtilmiş olsa da ayrıntıların belirtilmemiş olması ve uygulamanın okullara bırakılması, öğrenci sayısının seyreltilmesinin uygulanılırlığını şüpheye düşürmektedir. Sınıf seyreltilmesi Bakanlığınızca denetlenmiş/denetlenmekte midir? Öğrencilere ve eğitim emekçilerine ücretsiz test yapılması sağlanacak mıdır? Bakanlığınızca öğrencilere ve eğitim emekçilerine sürekli olarak koruyucu malzeme verilecek midir? İnternet erişimi, bilgisayarı/tableti, uygun zamanı ve mekanı olmayan çocukların eğitime erişmek konusunda yaşadığı eşitsizliği ortadan kaldırmak üzere çalışmalarınız olacak mıdır? Öğretmen ve ek personel ataması yapılacak mıdır?


İskenderun'da filtre operasyonu

Dr. Kanatlı'dan ürküten tablo

Aile hekimleri iş bıraktı

Meclis'te 'fotoğraf tartışması'

Rezerv alan kararına 'dava'

Binalara 8 kat sınırı

CHP’den Lütfü Savaş'a 'kesin ihraç' istemi

AFAD'da dönüşüm değerlendirme toplantısı

Belediye meclisinde kayyum eleştirisi

65 yaş üstüne çay-kahve ücretsiz

Feyezan Kanalının duvarı yükseliyor

Usta öğretici belgeli tek kadın klimacı

İskenderun DEM Parti'den kayyum eleştirisi

AKP'de tek listeli seçim

AKP: Uygulamalar devam edecek

  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,48% 0,07
  • EURO

    36,21% -0,34
  • GRAM ALTIN

    2960,09% 0,86
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55