Zeynep-Deniz-Cavide Şahutoğlu Ortaokulu'nda 550 öğrenci eğitim alacak

6 Şubat depreminde çocukları Zeynep ve Deniz ile eşi Cavide Şahutoğlu'nu kaybeden Dr. Yılmaz Şahutoğlu, isimlerini yaptırdığı okulla yaşatacak.

EĞITIM 4.09.2024 16:32:00 0
Zeynep-Deniz-Cavide Şahutoğlu Ortaokulu

Zeynep-Deniz-Cavide Şahutoğlu Ortaokulu, Piri Reis Mahallesindeki General Şükrü Kanadlı İlkokulu yanında yapıldı. 12 derslikli okulda, 550 öğrenci eğitim alacak.

Bazı iş insanları, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, yaptırdığı Zeynep-Deniz-Cavide Şahutoğlu Ortaokulu'nu gezdirerek tanıtan Dr. Yılmaz Şahutoğlu, 30 Ocak’ta temeli atılan okulun, yedi ayda tamamlandığını ve yeni eğitim-öğretim yılına hazır hale geldiğini söyledi. 

Okulda bilgisayar ve rehberlik odası ile kitaplığın da yer alacağını anlatan Dr. Şahutoğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sıra ve sandalyeleri vermesi halinde okulun 13 Eylül Pazartesi günü eğitime başlayacağını söyledi. Estetiğe önem vermeye çalıştıklarını, öğrencilere güvenli, rahat ve konforlu bir ortamda eğitim görebilmeli için her detayı düşündüklerini anlatan Dr. Şahutoğlu, güvenliğin de hiçbir kör noktası bulunmayan 15 kamera ile kontrol altında alındığını ifade etti. 

Okulun kısa sürede yapılmasına katkı sunan, emek harcayanlara da teşekkür eden Şahutoğlu, "Bölge insanını çok yaralayan büyük felaket 6 Şubat 2003’te yaşandı. Kimilerine göre doğal bir afet, bize göre artık bunun ötesinde koskocaman bir kıyamet niteliğindeydi. Hayata, geleceğe dair bütün umudumuzu, yaşam sevincimizi, hayallerimizi kısacası insanlık adına ait olduğumuz bütün önemli değerlerimizi 1,5 dakika içerisinde alıp götüren felaketti. Hayatta olduğumuz müddetçe, nefes almaya devam ettikçe yüreğimizi yakacak bir sürecin ne yazık ki talihsizi olduk. Bu kıyamette canlarım Zeynep, Deniz ve Cavide olmak üzere hayatını kaybeden tüm canlarımıza yüce mevladan gani gani rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Eminim ki çok güzel bir yerdeler" değerlendirmesinde bulundu. 

Eşinin ideal bir öğretmen, çocuklarının da eğitim, sosyal, kültürel ve spor alanında başarılı olduğunu ifade eden Dr. Şahutoğlu, Zeynep, Deniz ve Cavide'nin isminin yaptırdığı okulda yaşayacağını belirtti. Şahutoğlu, "Bilgeye yapılabilecek in önemli yatırım ve yatırımlardan biri de eğitim yatırım olduğunu düşünüyoruz. Kendimize bu yolla hedef belirledik. İnşallah bu yuva da önce ahlakı, vicdanı düzgün mutlu çocukların yetişmesine vesile olur, öyle bir ortam, bir atmosfer oluşur. Biz de bu süreçte hem atanacak idarecilere hem öğretmenlerimize destek olup, sahip çıkararak, ihtiyaçları karşılamayı devam ettirmeye çalışacağız. Ümit ederim ki her alanda yetenekli ve başarılı çocuklar yetişir. Bu bizim acımıza kısmen de olsa bir merhem olur" diye konuştu.
 


Tartışmanın nedeni '240 konut'

Kızılay'dan kıyafet yardımı

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

Villalara 'yıkım ilanı'

Fabrikada yangın eğitimi

"Bir eylem hem hak hem suç olamaz"

Güneş, iki mahallede sorunları dinledi

Okul masrafı bütçeyi zorluyor

Çöpten 60 milyon lira gelir

Zabıta Haftası kutlandı

Akademik personele sağlık semineri

Cinayetin 5 zanlısına tutuklama

Kale-Işıklı yoluna bariyer

Zabıtanın koordinasyon toplantısı Arsuz'da

26 okulun öğrencileri, 'başka okula'

  • BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,23% 0,28
  • EURO

    37,62% -0,37
  • GRAM ALTIN

    2919,65% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4903,03% 0,41