Tarih: 26.10.2019 10:04

Zeytin festivali başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES

Atatürk Anıtına Çelenk Bırakılması ve Festival Kortej yürüyüşü ile başlayacak festival etkinlikleri kapsamında bugün sezonun ilk zeytin hasadı, toplu açılış töreni ile yapımı tamamlanan Altın Zeytin Cam Seyir Terası, 500 Kişilik Kapalı Spor Salonu, Altınözü Belediyesi Kültür Evi ve diğer ilçe yatırımları hizmete açılacak. Daha Sonra; Zeytinyağlı Yemek Yarışması, En Güzel Traktör Süsleme Yarışması, fahri hemşehri Prof. Dr. Canan Karatay ile Sağlıklı Yaşam Söyleşisi ve dünyaca ünlü restoratör ve aşçı hemşehri CZN Burak Özdemir´in katılımıyla gerçekleştirilecek.

27 Ekim 2019 Pazar Altınözü Zeytin Kupası Dağ Bisikleti Yarışması ile başlayacak festivalin 2. gün etkinlikleri, Altınözü Zeytin Aba Güreşi müsabakaları, çeşitli aktiviteler ve yarışmalarla devam edecek.
Altınözü Belediye başkanı Rıfat Sarı, bölgede üretilen zeytinyağının marka değerini arttırmak amacıyla düzenlenen festivale katılım davetinde bulundu.

Başbakan Ersin Tatar, Hatay´da
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti KKTC Başbakanı Ersin Tatar da, Altınözü Belediye Başkanı´nın davetlisi olarak Hatay´a geldi. Tatar, Altınözü Zeytinyağı Festivali´ne katılacak, açılışlar yapacak, ilçelerde de ziyaretlerde bulunacak. Başbakan Ersin Tatar, iki günlük Hatay temaslarının ardından Pazar akşamı KKTC´ye dönecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —