Zil, yeni dönem için çaldı

İskenderun/SES

10.09.2024 12:42:00 0
Zil, yeni dönem için çaldı

2024-2025 eğitim öğretim yılı, önceki gün başladı. İskenderun Milli Eğitim Müdürlüğünün verilerine göre, kentte ilk ve orta öğretim verilen 149 okuldaki 2.483 derslikte 3.451 öğretmen tarafından 56.558 öğrenciye eğitim veriyor. İlkokul ve ortaokullarda derslik başına ortalama 27, ortaöğretimde 28, meslek ve teknik liselerde ise 30 öğrenci bulunuyor.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk gününde, yeniden yapımı tamamlanarak hizmete giren Denizciler Amiral Durcan İlkokuluna gitti. Kaymakamı Demiryürek, sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda, "Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize sağlık, mutluluk içerisinde başarılarla dolu bir yıl diliyorum" değerlendirmesine yer verdi.

İlk dönem koordinasyon toplantısı yapıldı

İskenderun'da kaymakam Demiryürek'in başkanlığında da 'Okul müdürleri ilk dönem koordinasyon toplantısı' düzenlendi. Toplantı, milli eğitim, belediye başkan yardımcısı, emniyet, sağlık, tarım, kaymakamlık, SYDV, zabıta müdürleri ve jandarma komutanının katılımıyla gerçekleştirildi. .

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz da 2024-2025 eğitim öğretim yılı mesajında, öğrenci, veli ve öğretmenlere seslendi. "Yeni bir eğitim yılının heyecanını yaşıyoruz. Her eğitim öğretim yılının daha güçlü başlaması için tüm paydaşlarla çok yoğun çaba sarfediyoruz" değerlendirmesini yapan İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Haytaz, mesajında şunlara yer verdi: "Yaşadığımız deprem sürecinin ardından ilk düşüncemizin eğitim olması gibi, biliyoruz ki eğitim her zaman bizlere nefes olacak. Her ne kadar zorlu süreçlerden geçmiş olsakta yaralarımızı ve acılarımızı  hep birlikte "Eğitim Hatay'a Nefes Olacak." inancıyla sarmaya gayret gösterdik. Bir kez daha depremde kaybettiğimiz canlara Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Doğal afetler hayatlarımızın değişmez bir gerçeği olduğunu yaşadığımız deprem bir kez daha göstermiş oldu. Bu farkındalıktan yola çıkarak çok daha güvenli ve sağlam yapılarla okullarımızı güçlendirmek adına, yeni okullarımızı ve yeni dersliklerimizi eğitim öğretime yoğun mesailerle yetiştirmiş olduk. Günümüz ve gelecek dönemlerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanan eğitim yuvalarımızı daha da artırma gayretindeyiz. Güçlendirme faaliyetlerimizin tamamlanmasıyla birlikte çok güçlü bir eğitim ağını tamamlamış olacağız. Yapılan ve güçlendirilen binalarımızın yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığımızın uzun yıllardır üzerinde yoğunlaştığı, öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında milli ve manevi değerleri ön plana çıkaran 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' ile daha güçlü bir eğitim öğretim yılı bizleri bekliyor olacak."

Öğretmenlere, "Öğrencilerinizin gelişimlerini en az aileleri kadar sizlerinde istediğinizi ve benimsediğinizi ve özveriyle çalıştığınızı biliyoruz. Yeni eğitim öğretim yılında yine aynı kararlılık ve azimle devam edeceğinizden hiç şüphemiz yok" değerlendirmesini yapan Haytaz, velilere de şöyle seslendi: "Öğrencilerimiz her eğitim öğretim yılı bizler için yeni bir başlangıç sizlerde her zaman öğrencilerimizin yanında en büyük destekçimiz oldunuz. Yeni öğretim yılında da Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin hedeflerine ulaşmasında yine en büyük destekçimiz olacağınıza eminiz. Yeni Eğitim ve öğretim yılının hepimiz için başarı ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. "


Anahtar Kelimeler: dönem çaldı

Tartışmanın nedeni '240 konut'

Kızılay'dan kıyafet yardımı

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

Villalara 'yıkım ilanı'

"Deprem bölgesi eğitimde de çözüm bekliyor"

"Eğitim, sorunların gölgesinde başladı"

"Aynı fikirdeyim, ama..."

Güzelmansur: Hatay'da öğretim normale dönmedi

İskenderun Belediye Meclis Üyesi Tintaş: Kütüphane inşaatı, imara aykırı

CHP İskenderun İlçe Başkanı Derin: AKP iktidarında eğitim sistemi 'siyasallaştırıldı'

Zil, yeni dönem için çaldı

CHP, 101. yılını kutluyor

CHP, tüzüğünde değişikliğe gitti

Hatay mutfağı Arsuz’da tanıtıldı

Grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,23% 0,28
  • EURO

    37,62% -0,37
  • GRAM ALTIN

    2919,65% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4903,03% 0,41