Zübeyde Hanım´ın büstüne Anneler Günü ziyareti

Evrensel günler arasında yer alan ve dünyada 1908´den beri, ülkemizde ise 1955 tarihinden itibaren kutlanan Anneler Günü, dün kutlandı.

GÜNCEL 13.05.2019 10:44:18 0
Zübeyde Hanım´ın büstüne Anneler Günü ziyareti

Nesrin Geyik/İskenderun

Anneler Günü, her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanıyor. Mustafa Kemal Atatürk, 'Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur. Dünya üzerinde gördüğümüz her şey, kadının eseridir' sözüyle kadının çağdaş uygarlık yolunda bir vazifeye sahip olduğun ifade etmiştir.
Atatürk´ün annesi Zübeyde Hanım´ın İskenderun Cumhuriyet Meydanındaki büstüne dün CHP İskenderun İlçe Kadın Kolları ile Türk Anneler Derneği İskenderun Şubesi tarafından ayrı ayrı çelenk sunuldu, bir dakikalık saygı duruşunda bulunupu, İstiklal Marşı okundu. Zübeyde Hanım´ın büstünü ve çevresini kırmızı karanfillerle süsledi. İskenderun Belediyesi, Anneler Günü nedeniyile şehitlik ziyareti yapacak olan vatandaşlar için ücretsiz servis aracı tahsis etti. Ücretsiz servis araçları dün Pac Meydanından-Asri Mezarlığa, saat 08.00-10.00 arasında gerçekleştirildi.

'Kadın, şefkat özelliği olan kutsal bir insan'
CHP İskenderun İlçe Kadın Kolları Başkanı Muhsine Korkmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Hatay Milletvekili Suzan Şahin´in de katıldığı Anneler Günü etkinliğinde Zübeyde Hanım´ın büstüne çelenk sundu. Törende konuşan Hatay Milletvekili Şahin, tüm kadınların anneler gününü kutladı ve tanrıdan sonra insan yaratma özelliği olan kişinin kadın olduğunu ifade etti. Şahin, 'Kadın, şefkat özelliği olan kutsal bir insandır. Şefkat bizim özelliğimizdir. Her kadan anne olarak doğar ve dünyayı kucaklayan kişilerdir' değerlendirmesini yaptı.

'Anneler, çocukların ilk öğretmeni'
Anneler Gününün tarihçesi hakkında bilgi veren CHP İskenderun İlçe Kadın Kolları Başkanı Korkmaz da Zübeyde Hanım´ın manevi huzurunda tüm annelerin Anneler Gününü kutladıklarını belirtti. Annelerin karşılık beklemeden çocuklarını canlarını feda edecek kadar sevdiğini ifade eden Korkmaz, çocukların ilk öğretmeni ve onlara hayat tecrübesi verenlerin de anneler olduğunu söyledi.
Anneler Gününü kutlayan İskenderun kaymakamı İskender Yönden şu açıklamayı yaptı: 'Dünyanın en güzel, en temiz ve masum duygusu hiç şüphesiz ki anneliktir. Annelerimiz yaşamlarını çocuklarına adarken, ortaya koyduğu karşılıksız sevgi, özveri ve hoşgörü hayatımız boyunca benimsememiz ve gelecek kuşaklara da öğretmemiz gereken özel değerlerdir. Her türlü sorunumuzda sığındığımız, fikirlerini aldığımız, desteklerini gördüğümüz annelerimize, hak ettikleri sınırsız sevgi ve ilgiyi sunmak, gurur duyacakları fikir ve davranışları sergilemek onlara vereceğimiz en güzel ve kalıcı hediye olacaktır. Gözlerimizi dünyaya açtığımız andan itibaren bizlere doğruluk ve güzelliklerden yana yol gösteren annelerimizi sadece bu özel günde değil, hayatımızın her anında hatırlamalı, onlara hak ettikleri değeri göstermeliyiz. Hayatımız boyunca yanı başımızda istediğimiz, güven ve desteğini aradığımız, yanında huzur bulduğumuz, sevgisini ve hoşgörüsünü hiçbir şeye değişmeyeceğimiz annelerimizin bizlere verdiği yüce değerleri, bizler de çocuklarımıza aktarabilmeliyiz. ´Cenneti annelerin ayakları altında´ gören bir inancın mensupları olan bizler, Millet olarak, her zaman olduğu gibi, sabır ve dayanışmayı, müsamaha ve fedakârlığı, birlik ve beraberliği, kardeşlik duygularımızın güçlenmesini ön planda tutuyoruz. Ülkemizin ve milletimizin huzurlu, mutlu ve daha müreffeh bir geleceğe ulaşabilmesi için annelerimizin kalbini hoş tutma hassasiyetini yaygınlaştırmaya özen gösteriyoruz.'
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise 'Annelik yeryüzündeki en kutsal görevdir. Annelerimiz asla bitmek bilmeyen sevgi, hoşgörü, sabır ve özveri ile bizleri her zaman koruyan, kollayan en kıymetli varlıklarımızdır. Biz evlatların en önemli görevi ise onları her zaman mutlu etmek bize verdikleri emeklerin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmaktır. Bir milleti millet yapan tüm değerler annelerin emeğiyle inşa edilmiştir. Ülkemiz, yetişecek donanımlı nesiller ve yeni nesilleri yetiştirecek annelerin emeğiyle gelecek güzel günlere emin adımlarla ilerleyecektir' değerlendirmesinde bulundu. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da 'İnsan; sevgiye, ahlaka, erdeme, iyiliğe dair hasletlerinin temelini anneden alır. Anne sadece insanı dünyaya getiren bir varlık değil aynı zamanda insanın doğduğu andan itibaren hem koruyucusu, hem bakıcısı, hem de öğretmenidir. Çocuklarını iyi yetiştiren annelerin içinde yaşadığı toplum ahlak ve medeniyet açısından da kalkınır. Merhametin ve sevginin tükenmez kaynağı olan annelerimiz bıkmadan, usanmadan her anlamda sağlıklı nesillerin yetişmesi için çalışırlar. Annelerimiz, hatırlanmak, çocuklarını sadece ihtiyaç duyduğu zamanlarda değil, her an yanlarında görmek ister. Annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, nefes aldığımız her gün annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak hepimizin görevi olmalıdır' açıklamasında bulundu.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00