Tarih: 04.04.2020 17:44

Arabistan´dan dönüş için son 24 saat

Facebook Twitter Linked-in

TBMM Dışişleri Komisyonu ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu üyesi Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Suudi Arabistan´da bulunan ve Türkiye´ye dönmek için bekleyenlerin bugün 24.00´a kadar Büyükelçilik ya da Cidde Başkonsolosluğunun ilgili numaralarına başvuru yapmalarını gerektiğini bildirdi. CHP´li Güzelmansur, komisyon üyesi olarak ilgili kurum ve makamlarla yaptığı görüşmelerin olumlu sonuçlandığını, dönüşe ilişkin süreçleri de takip edeceğini bildirdi. 

Öte yandan Sağlık Bakanlığı´nın önlemler kapsamında yurt dışında yaşayanların sağlık gerekçeleriyle bulundukları ülkede kalmaları ve seyahat etmemelerinin önerildiğini hatırlatan Riyat Büyükelçiliğinden yapılan duyuruda da Suudi Arabistan´da geçici vizeyle bulunanların öncelikli olmak üzere Türkiye´ye dönme taleplerinin değerlendirileceği, uygun görülenler için özel bir uçak seferi planlandığı kaydedildi.

14 günlük karantina da hatırlatıldı
Daha önce kayıt yaptıranlar dışında dönmek isteyenlerin Riyat Büyükelçiliğinin +966 50 712 7146 ve +966 50 049 6489 ile Cidde Başkonsolosluğunun +966 53 207 9651 nolu whatsapp numaralarına isim soy isim, TC kimlik numarası, pasaport numarası, ikamet ettiği şehir ile mesleği ve Türkiye´ye dönüş nedenine ilişkin bilgileri iletmeleri gerektiği belirtildi. Duyuruda uçak biletinin ücretli olduğu ve dönüşte Türkiye´de belirlenen bir kentte en az 14 gün karantina koşulu da hatırlatıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —