DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, depremden sonra 8-9 ay geçmesine rağmen kentteki tablonun çok zor bir durum olduğunu söyledi. Babacan, depremden sonra 8-9 ay geçmesine rağmen kentteki tablonun çok zor bir durum olduğunu söyledi.
Beraberindeki heyetle Antakya’da depremde zarar gören mahalleleri ziyaret eden Babacan, depremzedelerle sohbet etti, bölgedeki son duruma dair bilgi aldı. Babacan, “Birlikte, yüz yüze, çok yüze’ diyerek yola çıktık ve Hatay’dayız. Açtığımız yaraları unutmadan, hep birlikte sarmalıyız ki birbirimize bakacak yüzlerimiz olsun. Cumhuriyetin nice yüzyılları var” dedi. Ali Babacan’a Hatay ziyaretinde DEVA Partili Milletvekilleri Sadullah Ergin, Selma Aliye Kavaf, Cem Avşar, Sadullah Kısacık ve İrfan Karatutlu’nun yanı sıra DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nazlı Seda Vural eşlik etti.
Ankara Milletvekili Sadullah Ergin'in de katıldığı basın toplantısı düzenleyen Babacan; Depremin 3. gününde Hatay’a geldiklerini hatırlatan, merkezi hükümet ile yerel yönetiminin el ele vermesi gerektiğini anlattıklarını belirtti.
Babacan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Mutlaka meslek örgütleri ve yerel kapasite devreye girmeli ve her şeyle ilgili bir koordinasyon yapısı kurulmalı ama bu koordinasyon yapısı kurulurken de ‘A partisi, B partisi, sendensin, değilsin, ötekisin’ demeden gerçekten bu şehir için beraber bir çalışma yapısının kurulmasını önermiştik. Fakat bu olmadı. Bunun olmamasının da kötü sonuçlarını, sıkıntılarını gerçekten hala yaşıyoruz, yaşamaktayız. Hükümete sesleniyorum; bir an önce depremden etkilenen her bir ilimiz için ayrıca kendi çapında her bir ilçemiz için bir koordinasyon yapısı mutlaka kurun, işte meclis açık, bu koordinasyon yapısına biraz güç verin, sorunların yerelde, yerel tarafından çözülmesiyle ilgili kapıları açın. 8-9 aylık bir süre geçmesine rağmen Hatay'daki tablonun hala oldukça zor olduğunu, yaşam şartlarının çok güç olduğunu bizzat yerinde görme imkanını bulmuş olduk. En büyük sorun belirsizlik. Yani imar planı çıkacak mı, ne zaman çıkacak, hangi şartlarda kim haklara sahip, yargı süreçleri dikkate alınıyor mu? yarın biliyorsunuz TBMM’de, komisyonda ele alınmaya başlanacak bir yasa teklifi var. Bu selirsizliğin bir kısmını da gidermeye dönük bir çalışma diye biz bunu anlıyoruz, ama bir yandan da bazı belirsizliklerin kapısını açma ihtimalini de görüyoruz. Bu kadar uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen pala plan, program konusunda eksikliklerin olması üzücü“ dedi.