Tarih: 09.11.2022 17:14

Erasmus+ “EU-RO- E+ntrepreneurship” adlı projesi

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES
Romanya’dan “Asociatia Centrul pentru Dezvoltarea Instrumentelor Structurale (CPDIS)” adlı kuruluşun ev sahipliğini üstlendiği ve Türkiye’den Belen Kaymakamlığının ortaklığıyla düzenlenen eğitime Türkiye, Romanya, Yunanistan, Hırvatistan, Bulgaristan, Letonya ve Polonya’dan 40 gencin katıldığı belirtildi.
10 gün süren eğitimin temel amacının, girişimcilik kavramının ne olduğunu ve neleri kapsadığı, sosyal girişimcilik özelinde girişimciliğin mantığının anlatıldığı, katılımcı ülkelerden gelenlere takım çalışmaları, açık hava etkinlikleri, tartışmalar, sunumlar gibi yaygın eğitim yöntemlerine dayalı çalıştaylar ile proje teması etrafında yeteneklerini arttırmaya yönelik çalışmalarda yer almaları sağlandığı belirtildi. Projeye ilişkin gazetemize iletilen açıklamada, "Proje süresi boyunca gençler, Türk gecesinde kendi kültürümüze yönelik bilgileri, popüler kültürün neresinde olduğumuzu, sosyo-ekonomik durumumuzu, gündelik yaşantımızı, turistik bölgelerimizi ve Türk mutfağı hakkında sunum yapıp bilgilendirme yaparak programı tamamladı" değerlendirmesine yer verildi.
Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz da, "Erasmus+ projeleri gençler için büyük bir fırsat oluşturuyor. Bu projelerle gençler sosyal, kültürel ve dil öğrenimi açısından kendilerini geliştirme imkânı buldu" açıklamasını yaptı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —