Tarih: 30.06.2018 09:30

Gençler, Erasmus´la Romanya´da

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES

 Projeye, Belen Kaymakamlığı´nı temsilen farklı üniversitelerde eğitim alan 9 üniversite öğrencisi katıldı. Ana konusu gençlerin işsizlik problemi olan projede katılımcılar, ülkenin genç işsizlik sorunlarını, geçmişten günümüze değişen sonuçları inceleyip, fikir alışverişinde bulundu. Proje katılımcıları, yaygın eğitim metotları eşliğinde yaratıcılık, teknolojiyi kullanma, aktif dinleme ve çalışma, grup içi iletişim, fikir alışverişi, kişisel gelişim ve kültürel kaynaşma konuları ile ilgili dolu dolu ve keyifli aktivitelerde bir arada çalıştı.
Katılımcı ülkelerin kendi kültürlerini tanıtma amaçlı kültür geceleri düzenlediği ve Türk katılımcıların diğer ülke katılımcılarına Türkiye ve Hatay ile kültürünü tanıtan bilgi de verdi. Projeye katılanlan ülke temsilcileri, Horezu´da aktif olarak çalışan, çocukların el sanatları, müzik, resim, dans gibi yeteneklerini dünya çapında olimpiyatlara taşıyan okulu da ziyaret yapıldı.
Erasmus+projeleri ile gençlerin hayata bakış açılarının değiştiğini ifade eden Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, bunun gençlerin kendilerini sosyal hayata hazırlama anlamında çok önemli olduğunu belirtti. Kaymakam Aydın, projenin, genç işsizlik konusunda farkındalık yaratığını da belitti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —