Tarih: 31.12.2017 23:25

Hataylı 120 müzisyenden barış şarkısı

Facebook Twitter Linked-in

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Samandağ Belediyesi ve Arsuz Belediyesi iş birliği ile hazırlanan ´Aynı Toprağın Çocukları´ adlı belgeseli destekleyen yapımcı ve yönetmen Talat Ersoy´un sözlerini yazıp bestelediği, Hatay´da var olan barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamını yansıtan ´Aynı toprağın çocukları´ isimli şarkıyı, Hatay´da yaşayan 120 müzisyen enstrümanlarını kendileri çalıp söyledi. Projede 120 müzisyenin yanı sıra şarkıya Antakya Medeniyetler Korosu ve Antakya Polifonik Koro da  eşlik etti.

Çekimler tarihi mekanlarda yapıldı
Hatay´ın tarihi ve turistik yerlerinden Titus Tüneli, Beşikli Mağara, Habibi Neccar Camii, St. Pierre Kilisesi, Samandağ Sahili, Arsuz, Bakras Kalesi başta olmak üzere birçok önemli noktada çekimleri yapılan klip, 5 aylık sürede 3600 saatlik bir çekimle tamamlandı.
Şarkının söz yazarı, bestecisi Talat Ersoy, Hatay´da var olan barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamını gördükten sonra bu şehri en iyi anlatacak şekilde bir şarkı yazma isteği duyduğunu belirterek, 2 yıllık bir süreçte şarkı sözlerini yazıp bestelediğini kaydetti.
Ersoy, 'Hatay için önce bir belgesel yaptık. Hemen ardından ise Hatay için yapmış olduğum ´Aynı toprağın çocukları´ isimli besteyi, 120 müzisyen arkadaşımızla, Hatay´ın tarihi, turistik, kültürel mekanları önünde çekmiş olduğumuz kliple şekillendirdik ve güzel bir proje yaptık. Şarkımız şuanda yayında, kısa zamanda yaklaşık 550-600 bin kişiye ulaştı' dedi.

Çekimler 5 ay sürdü
Hatay için bestelenen şarkının Hatay´ın tarihi ve turistik mekanlarında söylenip klip haline getirildiğini aktaran Ersoy, 'Yaklaşık 5 ay, 150 gün, 3600 saatlik bir çalışmanın sonucunda bu iki eseri de tamamlamış olduk. Projede yer alan müzisyen arkadaşlarımızın tamamı Hataylı değil ama Hatay´da yaşayan, Hatay´a gönül vermiş ve Hatay´ı seven arkadaşlarımız' diye konuştu.

Şarkılar 5 dilde söylendi
Şarkının Hatay´ın çok kültürlülüğünü göstermesi açısından 5 ayrı dilde seslendirildiğini anımsatan Talat Ersoy şöyle devam etti: 'Projede özellikle Hatay´ın kültürel dokusunu oluşturan farklılıkların da projede yer almasına özen gösterdik. Biz buradan birlik, beraberlik ve barış mesajlarını verip, duruşuyla dünyaya örnek olan şehrimizin o duruşunu dünyayla paylaşmak istedik. Bunu yaparken şehrimizin farklı mozaiğini oluşturan zenginlikleri projemize dahil ettik. Özellikle diller anlamında yaptık bunu, şarkıda Arapça, Ermenice, Kürtçe, Çerkezce ve İbranice olmak üzere 5 ayrı dil dahil oldu projeye. Projemizi Türkçe hariç 5 ayrı dilde seslendirdik.'


https://www.youtube.com/watch?v=7zTkD0_6G2M

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —