Tarih: 29.01.2022 11:30

İDÇ Ortaokulu, proje toplantısına katıldı

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun Demirçelik (İDÇ) Ortaokulu, 2020 yılında ortak olduğu, Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ kapsamında desteklenen, 5 farklı ülkeden ortakların işbirliği ile yürüttüğü ´Değişimin Rüzgarında, Birlikte (Together- In The Winds of Change)´ projesinin ilk toplantısı Portekiz´de yaptı.

17-21 Ocak tarihleri arasında Cinfaes kentinde yapılan proje toplantısına, İskenderun Demirçelik Ortaokulu da katıldı. Projenin Erasmus+ 2020 teklif çağrısında istinaden kabul edildiği belirten İskenderun Demirçelik Ortaokulu Müdürü Yusuf İskender Gözüberk, 'Projenin bu toplantısına okulumuzdan İngilizce öğretmenlerimiz Damla Atam ve Gülşah Zobar katıldı. Öğretmenlerimiz, ülkeyi, şehri ve okulumuzu yurtdışında temsil etmek fırsatı yakaladı. Projenin bir sonraki hareketliliği Mayıs 2022´de öğrencilerimizle birlikte Letonya´ya yapılacak' değerlendirmesini yaptı.

Portekiz´de yapılan proje toplantısı hakkında bilgi veren İskenderun Demirçelik Ortaokulunun İngilizce öğretmeni Atam ise, toplantıya farklı ülkelerden 15 öğretmen ve idarecinin katıldığını söyledi. Proje konusunun dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilerin eğitimlerini kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklerle zenginleştirmek olduğunu anlatan öğretmen Atam, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Toplantıda projede bugüne kadar yapılan çalışmalar değerlendirildi. ´Yaşayarak öğrenme, pedagojik değerlendirme, iletişim ve drama´ konulu atölye çalışması yapıp, ´duygusal zeka´ üzerine eğitim aldık. Portekiz´de eğitim veren farklı seviyelerden okulları ziyaret ettik. Letonya, Romanya, Portekiz, İtalya ve Türkiye eğitim sistemi üzerine bilgi alışverişi sunumları da yapıldı. Portekiz´in geleneksel köylerinden biri olan Gralheira´yı ziyaret edip, Portekizli öğrencilerin koro performansını da izledik.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —