Tarih: 24.05.2018 10:47

“Liste tartışmalarını dondurun”

Facebook Twitter Linked-in

Sadet Berkyürek/SES

Sosyal medya hesapları üzerinden de paylaştığı çağrısında Başkan Culha, tarihi boyunca partinin herhangi bir kademesinde görev almış herkesin acilen bulunduğu ilçedeki seçim çalışmasına katılmak için başvurması, mevcut partili veya partisiz bütün siyasi aktörlerin seçim çalışması için harekete geçmesinin tarihi bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Culha, “24 Haziran´daki Cumhurbaşkanlığı seçimleri tarihi önem taşımaktadır. Milletvekili listeleri üzerinden yürüyen bütün tartışmaların bir an önce sonlandırılması veya dondurulması, parti tarihi boyunca partinin herhangi bir kademesinde görev almış herkesin acilen bulunduğu ilçedeki seçim çalışmasına katılmak için başvurması, mevcut partili veya partisiz bütün siyasi aktörlerin seçim çalışması için harekete geçmesi tarihi bir sorumluluktur” dedi.

“Olağanüstü koşullarda siyaset…”
Türkiye´nin içinden geçtiği olağanüstü koşullara da dikkat çektiği çağrısında Culha, siyasetin de olağanüstü koşullarda olağanüstü araçlarla yürüdüğünü ifade etti. Culha şu değerlendirmeyi yaptı: “Uluslararası çevrelerce ülkemizin ekonomik iflasının tartışıldığı, yönetme krizinin ciddi boyutlara ulaştığı, siyasetin olağan koşullarının ortadan kalktığı, eğitim sisteminin felce uğradığı mevcut koşullarda , durum ne olursa olsun, kendi aramızda tüketici bir tartışma içinde olamayız. Genel Merkezimiz olağanüstü koşullarda olduğunun bilincindedir ve her adımın büyük bir siyasi risk anlamına geldiğini bilerek davranmıştır. Böylesine kritik bir süreçte bizim de tam bir parti disipliniyle, Merkezin aldığı bütün kararları harfiyen yerine getirme yükümlülüğümüz bulunmaktadır. Olağanüstü koşullarda siyaset olağanüstü araçlarla yürür!”

Partilileri göreve çağırdı
‘Hedefe kilitlenmiş tek yürekle herkesi görev başına´ çağırdığını da sözlerine ekleyen Culha, CHP´lilere şöyle seslendi: “25 Haziran´a kadar olan süreç ülkemizin kaderini belirlerken, biz partililer için de bir turnusol işlevi görecektir. Hepimiz birer sıra neferi olduğumuzu gösterelim! Şerefle taşınan en büyük rütbenin parti üyeliği olduğunu bilince çıkaralım. Tarih, bu dönemin parti kadrosunu 24 haziran seçimlerini kazanan kahramanlar olarak özel bir sayfaya yazacaktır. Hedefe kilitlenmiş tek yürekle herkesi görev başına çağırıyorum.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —