Rektöre ´kanser ziyareti´

Rektöre ´kanser ziyareti´

İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimi kanser hastalığına karşı farkındalığı arttırmak için yaptığı bilgilendirmelerini sürdürüyor.

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter ve hekimler Dr. Sait Hamitoğlu, Dr. Müge Tellioğlu ile Gönüllü Genç Sağlık Liderleri ekibi, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Türkay Dereli´yi makamında ziyaret edip, yapılan çalışmalar ve kanserde farkındalık konusunda bilgilendirmede bulundu.
İskenderun Sağlık Müdürlüğü hekimleri, kanserin günümüzde önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu anımsatıp, 'Sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sıradaki kanser, öldürücülüğü yanında bıraktığı sakatlıklar ve tedavisindeki yüksek maliyetler nedeniyle iş gücünde ve ülke ekonomisinde çok ağır kayıplara neden olmaktadır. Kanser hakkında toplumda farkındalık sağlanması ve toplum bilincinin geliştirilmesi kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. Günümüzde özellikle bu hedefe yönelik kanser eylem planları yapılmakta, tütün kontrolü, dengeli beslenme, fizik aktivite ve korunma odaklı kanser mücadele stratejileri oluşturulmaktadır. Kanser farkındalık ayı, halkı bilgilendirme-bilinçlendirme çalışmalarına yoğunluk verilmesi nedeniyle kanser mücadelesinde oldukça önemli bir yer tutmaktadır' değerlendirmesini yaptı. İskenderun Sağlık Müdürlüğü personeli, topluma kanser, gebe eğitimi, lohusa eğitimi, anne sütü eğitimi konularında eğitim vermenin yanı sıra anasınıfı öğrencilerini de sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirdi. Öğrencilerimizin sağlıklı beslenme, hareketli yaşam, kötü alışkanlıklardan uzak durunması bilgisini veren sağlıkçılar, hastalıklarda erken tanı, kişisel bakım, hijyen, akıllı ilaç kullanmanın da önemli olduğunu ifade etti.



Anahtar Kelimeler: Rektöre kanser ziyareti

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20