Ulusal Makine Teorisi Sempozyumu

Ulusal Makine Teorisi Sempozyumu

Ulusal Makina Teorisi Sempozyumu, İskenderun Teknik Üniversitesinde (İSTE) yapıldı.

İskenderun/SES

 Sempozyuma, Türkiye´nin farklı üniversiteleri ve sanayi kuruluşlarından 200 dolayında temsilcinin katıldığı açıklandı.
İSTE´den yapılan açıklamaya göre, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde yapılan sempozyumda konuşan 19. Ulusal Makine Teorisi Sempozyumu Yürütücüsü ve İSTE Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Çağlar Conker, 'Sempozyumda; Makina teorisi, mekatronik, robotik, endüstri 4.0, yapay zekâ konularında 73 bildiri yer almaktadır. Gönderilen bildiriler Sempozyum Bilim Kurulu tarafından değerlendirildi, kabul edilen bildiriler sözlü sunum olarak sempozyum programına dâhil edildi ve sempozyum bildiri kitabında tam metin olarak yer alacak. Hakem değerlendirme puanlarına göre belirlenecek olan makaleler, TÜBİTAK ULAKBİM TR-Dizin´de taranan Selçuk Üniversitesi Mühendislik, Bilim ve Teknoloji Dergisi (SUJEST) (Yeni adı ile Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi) özel sayısında basılacaktır. UMTS 2019 kapsamında ‘Paralel Manipülatörlerde Konumlama Hassasiyeti´ konusunda özel oturum düzenlenecek' dedi.
Sempozyumda konuşan Konya Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Kalyoncu, “Sanayi uygulamalarında optimizasyon teknikleri” konulu sunumunda, optimizasyonun insanlık kadar eski bir tarihe sahip olduğunu ifade etti. Uyanıp güne başladığımız ilk andan itibaren optimizasyona tabi olduğumuzu anlatan Prof. Dr. Kalyoncu, sunumunda, ‘meta-sezgisel optimizasyon teknikleri´ ve ‘Arı Algoritması´ hakkında bilgi verdi, optimizasyon tekniklerinin uygulamalı örnekleri ile optimizasyonun pratikteki faydasını anlattı. Bartın Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Dr. İrem Aslan Seyhan da 'Ülkemizde bilim ve mekanik tarihi' adlı sunumla katılımcıları bilgilendirdi. Dr. Seyhan, sunumunda makine ve mekaniğin geçmişten günümüze geçirdiği değişim ve dönüşümü anlattı.
Sempozyumun açılışında konuşan İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, 19.´su düzenlenen sempozyumda sayının önemli bir detay olduğunu ifade etti ve 'Çünkü sayı sürdürülebilirliğini göstermektedir. Makine teorisi ve ilintili alanlar ile ilgili detaylı bilgiler sempozyumda paylaşılacak ve tartışılacak. Üniversite-sanayi işbirliğine önemli katkılar sunulacak' değerlendirmesini yaptı. Etkinlikte İSTE Rektörü Türkay Dereli, MAKTED YK Başkanı Prof. Dr. Eres Söylemez, Konya Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. alyoncu, Düzenleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şahin Yıldırım ve Dr. Seyhan´a katkılarından dolayı plaket ve teşekkür belgesi verdi.



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

Paskalya'da dualar sağlık ve barış için

Muhtar Taş'ın adı oturduğu sokağa

İsraillin toprak alımına soru önergesi

İskenderun zemini çöküyor

Belediye "kariyer.net"le iş bulacak

12 bin dönüm tarım arazisi sular altında kaldı

Denizciler'e 5 kat sınırı

İskenderun’da Katoni binası yandı

Deprem yargılamaları mercek altına alındı

Güzelmansur: Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı

Yükleniyor

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00