Tarih: 08.06.2022 16:13

Yazdığı 7 romanını bastıramıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

İskenderun/SES
 'Hıçkırık' adlı şiir kitabı sonrası 'Acı dolu hayatlar' ve 'Hayata direnen adam' adlı öykü kitaplarını çıkaran Coşkun, 'Sanat anlayışımı farklı. Sanatın birçok alanıyla mümkünse hepsiyle ilgilenmek istiyorum' değerlendirmesini yaptı. Erzinli öykü yazarı Mustafa Söylemez´le birlikte gazetemize yaptığı ziyarette, çalışmaları hakkında bilgi veren Coşkun, sanatın her alanıyla ilgilenmek istese de yoğunlaşmak istediği ve uyguladığı alanın edebiyat olduğunu belirtti. 'Edebiyat üzerine yoğunlaşmamı sürdürmek istiyorum' diyen Coşkun, kitap üretiminin artan maliyetler nedeniye zorlaştığını, yazımını bitirdiği 7 romanını bu nedenle baskıya veremediğini anlattı.
Osmaniye´de ev kadını olarak yaşamını sürdürdüğü ve Hatay ile yöre illerde açılan kitap fuarlarına katıldığını belirten Coşkun, ekonomik şartların sanattan uzaklaştırmadığını ama üretimin toplumla buluşmasını engellediğini söyledi.
35 yıldır yazma işiyle uğraştığını anlatan lise mezunu Coşkun, 'Yazımını tamamladığım 7 romanım var ama hiçbirini bastıramadım, bastıramıyorum. Çünkü, ekonomik gerekçeler bunu engelliyor. Okur sayısı da az olunca maliyeti kaldırmak zorlaşıyor. Ev kadını olarak ancak bu kadarına yetişiyorum. Sanatın zorluklarına katlanıyoruz, harcanan emekle ortaya bir ürün çıkıyor ama yeterince değer görmüyor' diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —