HBB´nin lavra mücadelesi

HBB´nin lavra mücadelesi

Hatay Büyükşehir Belediyesi, ilin Dörtyol, Erzin ve Payas bölgesinde koronavirüs ve sivrisinek larva mücadelesinin eş zamanlı olarak yürütüldüğünü belirtti.

İskenderun/SES

İskenderun´da da sinekle mücadele kapsamında ilaçlamanın yapıldığı açıklandı.
Virüs salgınına karşı Dörtyol, Erzin ve Payas bölgesinde başlatılan dezenfekte çalışmalarına paralel olarak sivri sineklerde larva dönemi olduğu içinde eş zamanlı bir mücadele yapıldığı belirten HBB Dörtyol, Erzin ve Payas Bölge Müdürü Tansel Demirel, 'Sivrisinekler yaşam döngülerinin büyük bir kısmını suda geçirirler. Bu nedenle su ortamlarında yürütülen larva mücadelesi çok önemlidir. Yumurta, larva (kurtçuk) ve pupa (koza) dönemleri su ortamlarında tamamlanır. Ilık, durgun ve sığ (60 cm den az) olan sulak ortamlarda son derece hızlı ürerler. Dişi sivrisinek her seferinde ortalama 200-400 yumurta bırakır. Bizde bu dönemde Hatay Büyükşehir Belediyesi özellikle sivrisineklerin üreme alanı olan yerlerde titiz bir ilaçlama çalışması yürütüyoruz. Belli bir periyot içerisinde hem covit 19 salgının karşı dezenfekte çalışmalarımız sürüyor, hem de buna paralele olarak sivrisinek mücadelemizi yapıyoruz' değerlendirmesini yaptı.

İskenderun´da sinekle mücadele
İskenderun Belediyesi, kentte sinek, larva ve uçkun ile mücadelesine devam edildiğini açıkladı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin kentin Sakarya, Düğünyurdu ve Yunus Emre Mahallesindeki durgun su birikintileri, inşaat altlarında biriken sular, kanal ve larva üremesi muhtemel alanlarda larvaya yönelik ilaçlama çalışması ve lavra üremesi muhtemel çöp konteynerlerinde karasineklere karşı ilaçlama çalışması yaptığı belirtildi. Açıklamaya göre, belediye başkanı Fatih Tosyalı da, larva ve uçkun ile mücadele çalışmalarına devam edildiğini, vatandaşın daha sağlıklı ve daha rahat bir yaz mevsimi geçirebilmesi için çalışmaları belli bir plan ve program dâhilinde yürüttüklerini ifade etti. İlaçlama çalışmalarını kentin diğer bölgelerde de devam ettireceklerini anlatan Tosyalı, haşereyle mücadelede vatandaşlara da görev düştüğüne, vatandaşların çöpleri ağzı kapalı bir şekilde yeraltı ve yer üstü çöp konteynerlerine atmasını ve rastgele çevreye bırakılmaya özen göstermeleri gerektiğini de ifade etti. İlçede sivrisinek ve karasineklerin ve larvaların üreme noktaları olan mazgallar, su birikintileri, logarlar, çöp alanları, çöp konteynerleri, diğer alanları etkin şekilde ilaçlandığını belirten Tosyalı, 'Vatandaşların sağlığını korumak, bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek için ilaçlama çalışmaları tüm mahallelerde ara vermeden devam edecek' açıklamasını yaptı.



İSTE’de rektörlük başvurusu başladı

Tartışmanın nedeni '240 konut'

Kızılay'dan kıyafet yardımı

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

Villalara 'yıkım ilanı'

Taksilere 'yönetim merkezi' uygulaması

"Eğitim, sağlık ve temel ihtiyaçlarda" işbirliği

Araçta 336 tarihi eser

Dörtyol'da 'tefecilik' operasyonu

Ulucami, HBB ile Bursa arasında 'bekliyor'

Okul temizliğine 480 görevli

"Vali" Demiryürek, törenle uğurlandı

Befesa'da anlaşma sağlandı

Yağışlar olumsuz etkiledi

"Çocuk cinayetleri politiktir"

Yılın ahisi; fanusçu Mustafa Gürler

Demiryürek, ziyaretlerle veda etti

CHP'li gençler ‘saldırı açıklaması’

AKP, 15 ilçede delege seçimlerini yaptı

AKP, Samandağ ilçe binasını törenle açtı

Samandağ 4. Kitap Fuarı açıldı

'Kardeş belediyelerden', fizik tedavi merkezi

MKÜ'de 4 akademisyen 'listede'

"İlk bavulum, ilk biletim" projesi başladı

İskenderun'da 4 hurdacı kapatıldı

Deniz suyu 12 noktada 'iyi'

Kadın girişimcilere KOSGEB destekleri bilgilendirmesi

Otogarlara HBB'den tadilat

19 Eylül, gazilerin şeref günü

Şelaleye zarar veren taş ocağı 'durduruldu'

Yükleniyor

  • BIST 100

    8838,6%2,13
  • DOLAR

    34,23% 0,04
  • EURO

    37,02% 0,03
  • GRAM ALTIN

    3017,53% 0,86
  • Ç. ALTIN

    5004,16% 0,19