Koronada vaka oranı azalıyor

Korona vaka sayısı ülkede artışa devam ederken, önceki birkaç haftaya göre Hatay´da yarıya yakın oranda azalma oldu.

SAĞLIK 22.12.2021 16:27:47 0
Koronada vaka oranı azalıyor

Hatay´da korona vaka sayısında düşüş başladı. Korona vaka sayılarındaki azalma oranı Hatay yöresindeki illerde de yaşandı.

Hatay´da vaka sayısı 3 bin 500´ün üzerinde

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık korona vaka sayılarını açıkladı. lara göre azaldı ve 224,97 oldu. Bu durumda Hatay´da 3.500´ün üzerinde korona vakası bulunuyor. Açıklanan haritaya göre, Hatay, korona vaka sayısı en yüksek olan iller arasında 25. sırada bulunuyor. Korona vaka sayısı Hatay´ın yakınlarındaki kentlerdeki vaka sayıları ise her 100 bin kişide şöyle: Kilis´te 70,03; Gaziantep´te 25,94; Osmaniye´de 363,86; Adana´da 306,41; Mersin´de ise 283,13.
Öte yandan, Güney Afrika´da ortaya çıkan ve aralarında Türkiye´nin de bulunduğu birçok ülkeye yayılan Omicron varyantının daha bulaşıcı olduğu anımsatılırken, aşıların ise buna karşı daha az etkili olabileceği belirtiliyor. BioNTech kurucusu Prof. Uğur Şahin, ​​İngiltere ve Güney Afrika´dan gelen ön verilerin üçüncü dozdan sonra yaklaşık yüzde 70, ikinci dozdan sonra ise yüzde 20 ila yüzde 40 civarında bir etkinlik olabileceğini ifade etti. Çeşitli yayın organlarında yer alan habere göre, 3. dozun koruyuculuğunun düştüğü, 3 kez aşılanmış kişilerin bile hastalığı bulaştırabileceği anımsatıldı. Ancak, buna karşın koronavirüs ve Omicron varyantına karşı yapılabilecek tek şeyin, aşılama olduğu belirtiliyor.

Sağlıkçılara karanfilli teşekkür

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, salgın döneminde görev yapan sağlık çalışanları ile bir araya geldi. İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğünü ziyaret eden Savaş, covid-19 salgını sürecinde çalışan sağlık personellerine teşekkür edip, karanfil verdi. Aşı olmak için gelen vatandaşlarla da sohbet eden Savaş, sağlık için tedbirleri elden bırakmamalarını istedi. Sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarının üst seviyede olması gerektiğini belirten Savaş, “Sağlık çalışanlarının hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Sizler bizim gizli kahramanımızsınız. Sizi bir gün değil her gün hatırlayıp verdiğiniz emekler için teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

 

 

Anahtar Kelimeler: Koronada vaka oranı azalıyor

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

CHP, insani koridor istedi

Suriye patriklerinden ortak açıklama

İskenderun Emek Demokrasi Platformu'undan Suriye açıklaması

Milletvekili Çalışkan: Türkiye rol üstlenmeli

Bakan Göktaş Hatay'daydı

İHD İskenderun: Kadınlar, her türlü ihlaline karşı mücadele ediyor

Kadınlar barış için yürüdü

Karanfil ve broşür dağıttılar

Mengüç: Kadınlar devrimin öncüsü olmaya devam edecek

6 nokta 'sanayi bölgesi'

Serinyol-Madenli yoluna 'yaz planı'

Çinçin'den isim değişikliği açıklaması

  • BIST 100

    9203,37%1,11
  • DOLAR

    39,62% 0,16
  • EURO

    45,68% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4296,95% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6933,62% 0,33