Yanlış uygulama

Yanlış uygulama

İskenderun´da 01 Aralık 2020 tarihinde toplanan ilçe hıfzıssıhha kurulunun aldığı kararının yanlış uygulanması, kentte yaşayan binlerce insanın açık alanı ve parkları kullanmasını engelliyor.

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden başkanlığında toplanan hıfzıssıhha kurulu, 6 maddilik mararı arasında 'Kanatlı Caddesi (Havuzlu Çarşı), cadde boyunca oluşabilecek kalabalıklara izin verilmemesine ve gerekli önlemlerin alınarak denetimlerinin yapılmasına; Tayfur Sökmen Bulvarı ve Atatürk Bulvarının giriş çıkışlarının denetlenerek, sosyal mesafe ve maske kurallarına uymayanlara cezai işlem uygulanmasına; Sahil, park ve gezinti yerlerinin etrafına şerit çekilerek giriş çıkışların denetlenmesine... oy birliği ile karar verildi' kararını aldı. Karar sonrası Kanatlı Caddesinin havuzlu Çarşı bölümü, Atatürk Anıtı ve sahilin bazı bölgelerine giriş yapanlara HES kodu sorulaması uygulaması başlatıldı, bir süre sonra bu uygulama da kaldırıldı.

'Yasağın dayanağı nedir?'
Kararla birlikte kentteki sahil şeridindeki alan, tüm park ve yeşil alanların etrafına üzerinde ´girilmez´ yazılı şerit çekilip, park ve alanların, parklardaki bankların kullanımının yasaklanmış gibi algı oluşturuldu. Şerit çekilen yerler arasında Atatürk Bulvarının eski doğumevi hastanesi sonrasındaki kaldırımların yarısı da bulundu ve burada da kaldırım oranı yarıya düşürüldü. Yaklaşık 10 gün önce de sahil şeridi, görevlendirilen plis ve bekçilerle halkın kullanımına kapatıldığı açıklaması yapıldı. Uygulamayı yapan polisler, salgın sürecinde açık alanın halk tarafından kullanılmasının yasaklanmasının son derece yanlış olduğunu bildiklerini ama kendilerine verilen talimatın bu şekilde olduğunu ifade ederken, yasağı uygulayanlar ise uygulama gerekçesini ´emniyet müdürlüğü, kaymakamlık, valilik ve bakanlık kararı´ olarak niteledi. Ancak, park ve açık alanların kullanımının yasaklanmasına ilişkin hiçbir yasaklama bulunmadığı biliniyor. İskenderun´da uygulanan yasaklamanın özü, 01 Aralık 2020 gün ve 2020/110 sayılı hıfzıssıhha kurulu kararına dayanırken, karada böyle bir yasaklama ibaresi bulunmuyor. İskenderun´da yapılan uygulama polis ve halkı karşı karşıya getirirken, günde 3 saat sokak izni bulunan 18 yaş altı ile 65 yaş üstü yurttaşların, dışarı çıkma saatlerinde sahil şeridi, açık alanlar ve parklarda kullanılması engellenmiş oluyor. Uygulama ile yürüyüş veya spor yapmak isteyenlere, bunun adresi olarak egzoz gazının etkili olduğu kaldırımlar gösterilmiş bulunuyor.
İskenderun Belediye Meclisi ve kent konseyi üyesi Bülent Kırmızıoğlu, Atatürk Bulvarındaki kaldırımın yarısının yasaklanması konusunun kent konseyinde görüşüldüğünü, kendilerine ´yasak yok ama salgın sürecinde halkın bir arada olmasını önlemek istiyoruz´ değerlendirmesi yapıldığını söyledi.



Mahkeme 'keşif istedi'

Hatay'ın yeniden yapılanması masaya yatırıldı

Bakanlıkta Suriye'deki Aleviler görüşüldü

Antakya'da kuş gribi

Ekmek 12,5 lira

MCG Tower davası 25 Haziran'a ertelendi

Meclis, 'fahri hemşerilik' vermedi

Bakanlar 6 Şubat anmasındaydı

Mehmet Tekin anıldı

Psikososyal destek merkezi Karaağaç'ta açıldı

SHD: Önlenebilir her ölüm sosyal cinayettir

Özel'le vali polemiği

Özel, 'sandık' istedi

Hatayspor, kaptan Erce'yle yolunu ayırdı

Yıkılan hastanede ölen 91 kişi anıldı

Sağlık çalışanları anıldı

Asi Nehri'ne karanfil bırakıldı

"Depremde acıların üssü Hatay oldu"

Ağıt ve türkülerle anıldılar

İskenderun'da anma Atatürk Anıtı'nda

Acının 2. yılında...

"Depremde hasar nedenleri" konferansı

İHD'den deprem hak ihlalleri raporu

Vali Masatlı; “2 yılda imkansız işler başardık”

Milletvekili Yayman: Depremin merkezi Hatay oldu

Babacan: Hatay’da bir dokunuyorsunuz bin ah işitiyorsunuz

Hatay en ağır yıkımı yaşadı

Yayladağı kapısı ticarete açılabilecek

Konteyner çarşı taşınacak

Hayalleri kitapla büyütecekler

Yükleniyor

  • BIST 100

    9381,32%-1,09
  • DOLAR

    38,01% 0,27
  • EURO

    41,89% -0,34
  • GRAM ALTIN

    3769,10% -0,72
  • Ç. ALTIN

    6179,57% 0,26