Savaş, ”Yerel yönetimler, altyapı-üstyapı çalışmaları gerçekleştirmenin yanı sıra şehrin ekonomisine, eğitimine ve sosyal yapısına da katkı sağlayacak en önemli dinamiklerdir. Hatay ulusal ve uluslararası alanda mücadele eden bir şehir. Bizler de Hatay´ın kendine has ürünlerini tescilleyerek geleceğe taşımak için çaba gösteriyoruz' dedi. Hatay deniz otobüsleri ile ilgili bilgi veren ve Hatay´ın 7 tane ilçesinin deniz kenarında ama denizi turizm ve taşımacılık amacıyla kullanan il olunmadığını anlatan Savaş, 'Mersin-Hatay arasında başlatılacak seferler savaşın bitmesiyle Lazkiye ve Lübnan´a seferler düzenlemeyi planlıyoruz. Meclis 09 Şubat´ta dilerim bu projeyi onaylar. Hatay´ın dünyaya açılması lazım. Bu proje siyaset üstü bir proje' diye konuştu.
Habib-i Neccar Tesisleri´nde gazetecilerle bir araya gelen Savaş´a HBB Danışmanı Muhsin Cömert, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Bozkurt da eşlik etti. Toplantıda konuşan Cömert, HADO projesine HBB Meclisinden onay çıkması halinde 23 Nisan´da İskenderun-Mersin Marina´ya ilk seferin yapılacağını söyledi. Cömert, “Alınacak olan 45 knot hızlı gemiler ile İskenderun-Mersin arası 1 saat 48 dakika, İskenderun-Gazimağusa arası 2 saat 50 dakika ve Samandağ-Beyrut arası 3 saat 25 dakika olacak' dedi.
İskenderun´da düzenlenen HADO tanıtım toplantısında konuşan Cömert, 'Deniz şehri olan İskenderun, Samandağı sahillerinden yapılacak olan bu deniz seferlerinin şehrin turizminin ve deniz ulaşımının gelişmesi için çok önemli katkı vereceğine inanıyoruz. İskenderun Türkiye´nin en önemli liman şehirlerinden biri. Deniz taşımacılığının bir önce hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Geç kalınmış bir projeyi hayata geçirmek için çalışmaktayız. Projeyi halkımıza anlatıyoruz” diye konuştu.
9367,77%3,72
34,48% 0,07
36,21% -0,34
2960,09% 0,86
4956,37% 0,55