İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin koordinatörlüğünde hazırlanan 'Demokrasi inşaası ve sosyal uyum' adlı Erasmus+ Ka154 projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Kabul edildi.
'Demokrasi inşaası ve sosyal uyum' adlı Erasmus projesi hakkında açıklama yapan projenin koordinatörü Hanefi Zobar, Türkiye, Portekiz ve Litvanya ortaklığında yürütülecek projenin 12 ay süreceğini belirtti. Zobar, yazılı yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: “Proje kapsamında yüzlerce öğrencimiz ve öğretmenimiz hem ulusal hem de uluslararası ortamda demokrasi ve insan hakları üzerinde çalışmalar yapacak. Ülkemize de bu ülkelerde öğrenci ve öğretmenler gelecek ve burada da benzer çalışmalar yürüteceğiz. İlk hareketliliğimiz 11-15 Kasım 2024 tarihlerinde okulumuzda yapılacak ve bu çalışmaya Portekiz ve Litvanya’dan öğretmen ve öğrenciler katılacak. Proje kapsamında il genelinde demokrasi ve insan hakları konusu üzerine yarışmalar düzenlenecek. Son yıllarda, dünyanın değişik yerlerinde ortaya çıkan savaşlar, özellikle binlerce yıldır toplumları bir arada tutan demokrasi ve insan hakları kavramlarına büyük zararlar vermektedir. Bu savaşlar sonucunda, insanlar ülkelerini, evlerini, kendi topraklarını terkedip, bilinmedik diyarlarda tutsak hayatlar yaşamaktadır. Bu proje ile amacımız, ortak ülkeler genelinde demokrasi ve insan hakları üzerine çalışmalar yaparak, yabancı düşmanlığı ve ayrımcılık konusunda topluma örnek olacak bireyler yetiştirmektir. Bu kapsamda yapılacak değişiklik etkinlikleri ile hedefimize ulaşmayı planlıyoruz.”
İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin, 2014 yılından itibaren Erasmus+ projelerine ağırlık verdiklerini belirten okul müdürü Kadiriye Yırtıcı ise "Korona ve deprem hem öğrencilerimiz, hem velilerimiz hem de öğretmenlerimiz için psikolojik olarak büyük yıkımlara sebep oldu. Bu tür projelerin eğitim kalitesinin artırılmasının yanısıra depremde psikolojik olarak çöküntü yaşayan Hatay'a katkı sağlayacağı inancındayım" değerlendirmesini yaptı.
9162,01%-0,70
34,37% 0,03
36,54% 0,03
2883,06% 0,38
4813,83% -0,12