Okullarda karne töreni

Okullarda karne töreni

2017-2018 eğitim-öğretim döneminin ilk yarı yılı tamamlandı ve öğrenciler karnelerini alıp, tatile başladı. Belen, Arsuz ve Antakya´daki bazı okularda karne törenleri yapıldı.

Berkay Arıkan-Orhan Yıldız/İskenderun

Belen´deki Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda karne dağıtımı törenle yapıldı. Karne dağıtım törenine, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Karcı ve Fatih Mahalle Muhtarı Osman Kösece de katıldı. Velilerinin de bulunduğu törende, öğrenciler karnelerini aldı. Karne dağıtım töreninde konuşan kaymakam Aydın, bugünün yöneticisi olanların da bir zamanlar okul sıralarından geçtiğini ve onların kaymakam, avukat, belediye başkanı, doktor, öğretmen olduğunu ifade ederek, 'Ama değerli olan, iyi insan olmaktır. Sizler zamanı çok iyi değerlendirin. Sürekli çalışmak değil, düzenli ve disiplinli çalışmak, yerine göre oyun oynamak ve geçmek de gerekli. Düzenli ve disiplinli ders çalışıp, verimli ve dengeli bir okul hayatı geçirin' dedi ve öğrencilere iyi tatil geçirmelerini tavsiye etti.
Belen Belediye Başkanı Vurucu da, şunları söyledi: 'Ortaokul son sınıfı artık bir dönüm noktası. Seçilecek liselerle hayat yönlendirecek. Bu dönem çok hassas bir zaman diliminde.'
Sınıflardaki karne dağıtımı sonrası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ve İldeki ilk Z kütüphanenin kurdelesi de törenle açıldı ve öğrencilerin hizmetine sunuldu. Kütüphaneyi gezen kaymakam Aydın, okul yönetiminden kütüphanenin özelliği hakkında bilgiler aldı ve kitap desteği sözü verdi.
Arsuz´da da eğitimin ilk yarı için karne töreni yapıldı. Arpaçiftlik İsmet Okan İlköğretim Okulu´nda düzenlenen törene, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Belediye Başkanı Nazım Culha, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak da katıldı. Törende, öğrenciler eğitim hayatının ilk karnelerini kaymakam Sarı ve protokoldan aldı. Kaymakam Sarı ve beraberindekiler, eğitimde başarı grafiğini her geçen yıl yükselten ve önemli başarılara imza atan bölge okullarının yönetici, öğretmenleri ile öğrencilerini kutladı, eğitim seviyesinin yükselmesi için gerekli çabanın gösterileceğini ifade etti.
Özel eğitim veren Kültür Temel Lisesi´nde de karne dağıtımı törenle yapıldı. Karne törenine Kültür Temel Lisesi kurucularından Sibel Güzelmansur, okul müdürü Ahmet Hamdi Ayda ve öğretmenler de katıldı. Törende konuşan okul müdürü Ayda, yarıyıl tatilinin, 22 Ocak-05 Şubat arasında gerçekleşeceğini ifade etti, öğrencilerimizin tatili iyi değerlendirmesini ve dinlenmesini önerdi.



Anahtar Kelimeler: Okullarda karne töreni

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

Geri dönüşüm tesisinde yangın

TFF başkanından stadyum incelemesi

Limon ihracatı askıda

CHP, belediyenin faaliyeti red etti

'Nakliye dolandırıcılığı'

SP Milletvekili Çalışkan: BOP adım adım hayata geçirildi

Grev, 289. gününde

Samandağ'da 'değişim ittifakı' bozuldu

İskenderun'da Kudüs Günü toplantısı

Baro, Avukatlar Gününü kutlamayacak

CHP'den "İmamoğlu bırakılsın" kampanyası

SP Hatay İl Başkanı Koçak: Hukuk, siyasetin aparatı haline getirilmemeli

Kent planına itiraz

İHD, hemşire Sevcan Demir davasının takipçisi

Yumurta Bayramı kutlandı

Yükleniyor

  • BIST 100

    10542,09%-0,94
  • DOLAR

    40,56% 0,02
  • EURO

    47,06% -1,35
  • GRAM ALTIN

    4316,94% -0,80
  • Ç. ALTIN

    6936,29% -0,77