Belediyeden gündüz bakım evi

Arsuz Belediyesi ve Türk – Alman Dostluk Cemiyeti Krefeld Derneği işbirliğiyle tamamlanan ‘Arsuz Belediyesi Minik Kaşifler’ Gündüz Bakım Evi'nin açılışı yapıldı. Gündüz Bakım Evi, Arsuz Belediyesi hizmet binası arkasında bulunuyor

GÜNCEL 26.05.2024 17:29:00 0
Belediyeden gündüz bakım evi

İskenderun/SES
Minik Kaşifler Gündüz Bakım Evi’nin açılışına, Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar, Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, Arsuz Garnizon Komutanvekili Yarbay Meliha Sezal, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Gün, Arsuz Jandarma Komutanı Yüzbaşı İbrahim Dündar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türk – Alman Dostluk Cemiyeti Krefeld Derneği YK Üyesi Adil Çolakoğlu ve meclis üyeleri de katıldı. 

Gündüz Bakım Evi’nin açılışında emeği olanlara teşekkür eden Arsuz Belediye Başkanı Üstün, “Bizler, bizden sonra ne olacak diye düşünmeyen, bu bayrağı şan ve şerefle bir sonraki döneme bırakacağımız nesiller yaratmak adına üstümüze düşen bütün sorumlulukları yerine getirmek adına halkımıza bir söz verdik. Dedik ki, biz Arsuz olarak çok büyük bir aileyiz. Ve Arsuz’un tekrar ayağa kalkması noktasında herkesin yapacak bir görevi, herkesin bir sorumluluğu var dedik. Bugün geldiğimiz noktada bu gündüz bakım evinin, kreşimizin inşaası söz konusunda bizlere bağışlarıyla destek olanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ebeveylerini kaybeden çocuklar da kreşe kaydedilecek

Arsuz Kaymakamı H. Hasan Gökpınar, 'en hayırlı yardım ve yatırımın çocuklara olduğununu vurguladığı konuşmasında okul öncesi özel kuruluşlardaki ücretler karısında sadece maliyetin gözetilerek ücretlendirilecek belediye kreşinin rekabetinin fiyatlara yansıyabileceğini kaydetti. Gökpınar, 6 Şubat depremlerinde ebeveylerini kaybetmiş ve aile büyükleriyle aşayan çocukların da kreşe kaydederek gelişimlerine katkı vermek istediklerini fade etti.

Çolakoğlu: İnsana dair en önemli yatırım

Türk – Alman Dostluk Cemiyeti Krefeld Derneği adına yaptığı konuşmada Adil Çolakoğlu, depremin hemen ardından bölgeye yardım eliyle ulaştıklarını, kreşi  sevgi ve güven ortamının sağlandığı, insana dair önemli bir yatırım olarak planladıklarını belirtti. Okul öncesi eğitimin bireyin gelişimindeki önemine işaret eden Çolakoğlu, kreş çalışanlarının ise rehber ve rol model olacaklarını vurguladı.

Önceki dönem belediye Başkanı Asaf Güven de kreşin kendi yönetim döneminde çevre düzenlemesi aşamasına getirdikleri hatırlatarak,  2023 yılının zorluklarının altından birlik, dayanışma ve koordinasyon ile kalkınmaya çalışıldığını ifade etti.


Anahtar Kelimeler: Belediyeden gündüz bakım

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

İki ayrı plan da iptal edildi

AKP, kuruluşunun 23. yılını kutluyor

“İskenderun toparlanamayan kent haline geldi”

HBB'den 4 ilçeye 6 plaj

Samandağ'da rezev alana 'iptal kararı'

Mücbir sebepe uzatma istendi

Suriye'de iki günde 18 ayrı deprem

Ayakta yolcu almayan otobüslere 2,5 TL destek

Aynı bölgedeki rezerv alana farklı harita

Dörtyol ve Reyhanlı’ya ağır ceza mahkemesi

Atakaş Çelik işçilerinin tercihi "Metal-İş"

30 girişimci projeleri sundu

CHP'li gençlere yeni yönetim

860 kilometrelik elektrik hattına bakım tamamladı

  • BIST 100

    9745,5%-0,85
  • DOLAR

    34,18% 0,13
  • EURO

    38,07% -0,43
  • GRAM ALTIN

    2925,68% -0,25
  • Ç. ALTIN

    4867,96% 0,00