Ham petrol için yosun önerdi

Hızlı tren çalışmalarının mimarı olarak kabul edilen Japonya Tsukuba Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazuo Kadowaki, İskenderun Körfezi´nin ham petrol elde edilmesine yönelik uygulamalarında önemli fırsatlara sahip olduğunu belirt

EĞITIM 11.12.2017 12:27:26 0
Ham petrol için yosun önerdi

 

Japonya Tsukuba Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazuo Kadowaki, İskenderun Teknik Üniversitesi İSTE´nin kampüs içindeki ulaşımı sağlamak için master planında tasarladığı sürücüsüz taşıma sistemini incelemek ve ortak proje imkânlarını araştırmak üzere İskenderun´a geldi. İSTE Mimarlık ve Doğa Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu´nda “Kuantum Teknolojisi ve Süperiletkenlik” konulu konferansta akademisyen, sanayici ve öğrenciler ile buluşan Kadowaki, İskenderun sahilinde ve Körfez´de yaptığı gözlemlerini paylaştı ve yaşadığı kenti İskenderun´a benzetti. İskenderun´da kurulu bir üniversiteyi şans olarak değerlendiren Prof. Kadowaki, konferansta süperiletkenlik, süperiletken sistemler ve kuantum teknolojisi hakkındaki güncel bilgiler paylaştı, ikinci kısmında ise algea (yosun) teknolojileri hakkında bilgi verdi. Japonya´da ve dünyada yosun teknolojilerinin gelişiminin çok büyük ivme kazandığını da aktaran Kadowaki, Özellikle, yosun kullanarak ham petrol elde edilmesi konusunda yoğun araştırmalar yapılmaktadır. İskenderun Körfezi de yosun yetiştirilmesi ve uygulamalarının yapılması konusunda fırsatlar sunmaktadır. Bunun kıymeti bilinmeli ve üretim için yola çıkılmalıdır” dedi.
Çalışma ziyareti konusunda İSTE Rektörü Türkay Dereli ile yapılan görüşmede ileri teknolojiler konusunda prensipte anlaşma yapıldığı belirtilen yazılı açıklamada ise yakın bir zamanda projelendirme çalışmalarının sonuçlanıp uygulama aşamasına geçileceği bildirildi.

Anahtar Kelimeler: petrol için yosun önerdi

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9404,43%0,26
  • DOLAR

    38,00% 0,09
  • EURO

    41,66% 0,65
  • GRAM ALTIN

    3660,18% 0,53
  • Ç. ALTIN

    6048,57% 0,00