Er, ´Amanosların Çığlığı´ kitabını tanıttı

Er, ´Amanosların Çığlığı´ kitabını tanıttı

Gazetemiz köşe yazarı Nurullah Er, ´Amanosların Çığlığı ´adlı romanını, başkanlığını yaptığı İskenderun Demir Çelik Çalışanları ve Emeklileri Derneği´nde (İSÇEİD) ´de tanıttı.

Nesrin Geyik/İskenderun

Dernek üyelerinin katıldığı tanıtımda konuşan Er, kitabının tarihi bir tarihsel izlenim aktarımı olmasına karşın, roman katagorisinde değerlendirilmesi gerektiğini ve kurgulardan oluşan yaklaşımı taşıdığını ifade etti.
'Bu kitabı yazmak kolay olmadı. Kitap yazmak çok başka bir deneyim' diyen Er, tanıtımda yaptığı konuşmasında şunları söyledi: 'Bu kitap, aynı zamanda tarihi bir kitap. Tarihimizle övünen fakat tarihimiz çok az bilen bir toplumuz. Eğer tarihi bilebilirsek daha iyi ileriyi görebiliriz. Soyut kavramları somut kavramlara dönüştüren edebi eserlerdir.'
479 sayfadan oluşan romanı üç yıla yakın bir çalışma sonucunda tamamladığını belirten Nurullah Er, ´Amanosların Çığlığı ´adlı kitabının üç bölümden oluştuğunu anlattı ve birinci bölümde Birinci Dünya Savaşı sonunda Anadolu´nun işgali ve Ermeni ayaklanmaların sonucunda bölgede yaşanılan acı olayların anlatıldığını belirtti. Er, 'İkinci bölümde İskenderun´un işgali var. İşgal, aralık ayında başlar. Mehmet´in ilk kurşunu Dörtyol´da attığı tescillenir. Milli mücadelenin ilk kurşunu burada atılmış. Burada yaşayan farklı kültürlerin bu savaşlarda ki yerini belirtmeye çalıştım' diye konuştu.
Gazetemizin de köşe yazarlarından olan Nurullah Er, kitabın arka kapağında şu ifadelere yer verdi: 'Günlerdir Sancak bölgesinde bekleşen Fransız aileleri tedirgindiler. Bir an önce dönmek istiyorlardı Fransa´ya. Giderlerken askerlik yapan evlatlarının da gelmelerinden yanaydılar. ´Mustafa Kemal sınıra 30 bin asker yığmış, daha önceki savaşta dağdaki çetelerle baş edemeyen askerimiz kocaman orduyla nasıl başa çıkabilir ki? Tekrar savaş başlarsa bu askenlerin hiç biri sağ çıkamaz, tümü kırılırlar´ korkusunu taşıyorlardı. Bir gün topluca garnizon komutanına ziyarete çıktılar. Kalabalıktılar. Çoğunluğu askerlerin annelerinden olan kadınlardı. Neredeyse tümü konuşmak istiyordu. Konuşurlarken Türk köylerinde gördükleri misafirperverliği ve ilgiyi anlatıyorlardı. ´Bunlardan düşman olmaz, bunlarla savaşılmaz´ diye konuşuyorlardı. Konuşmaların sonunda resmi görevli sosyolog uzunca bölgenin tarihsel yapısını, ekonomik ve sosyal boyutunu anlattıktan sonra ´Komutanım burada her şey aşure tadında, gök kuşağı rengindedir. Gelin bunların ağzının tadını bozan semayı karartan biz olmayalım´ dedi.'



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

Yükleniyor

  • BIST 100

    10267,09%-0,10
  • DOLAR

    32,29% -0,12
  • EURO

    34,83% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2414,46% 0,89
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21